Szatmári egyházmegyei szerzetesek zarándokoltak főpásztorukkal

2019. május 16., csütörtök | 12:34

Nagyváradra és Máriaradnára zarándokolt május 10-én a Szatmári Római Katolikus Egyházmegyében szolgáló szerzetesekkel Schönberger Jenő püspök.

Imádságos, lelki alkalom volt – így összegezték a szerzetesek a május 10-én rendezett zarándoknapot, melyen Schönberger Jenő szatmári megyéspüspökkel Nagyváradra és Máriaradnára látogattak.

Útjuk első állomásán, a nagyváradi püspöki palotában Böcskei László megyéspüspök fogadta őket. A nagyváradi egyházmegye főpásztora bemutatta a székesegyházat, a kincstárat és a palotát, majd együtt imádkozott a zarándokokkal Boldog Bogdánffy Szilárd mellékoltára előtt.

A máriaradnai bazilikában szentmisén vettek részt a szatmári zarándokok. Homíliájában Schönberger Jenő püspök az elköteleződés megújításáról beszélt. Arra buzdította a szerzeteseket, legyenek szabadok napról napra igent mondani Istennek arra, amire meghívja őket. A szentbeszéd után a jelenlévők együtt újították meg szerzetesi fogadalmaikat.

A máriaradnai kegytemplomban szentségimádáson is részt vettek, mely alkalommal a papi és szerzetesi hivatásokért imádkoztak, majd a bazilika és a kolostor történetének megismerése után keresztutat jártak a templom melletti kálvárián. A zarándoklat résztvevői az otthon maradt szerzetesekért is imádkoztak, kérve Isten kegyelmét szolgálatukra.

Forrás és fotó: Szatmári Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
-ne-borongjunk-regi-dicsosegunkon-hanem-most-akarjunk-megterni-papi-zarandoklat-mariagyudon
„Ne borongjunk a »régi dicsőségünkön«, hanem most akarjunk megtérni” – Papi zarándoklat Máriagyűdön

Május 21-én búcsún vett részt a Pécsi Egyházmegye papsága Máriagyűdön. Udvardy György megyéspüspök meghívására Varga László kaposvári főpásztor tartott előadást.

16:19
ferenc-papa-hogy-imadkozni-tudjunk-egyugyuve-kell-valnunk
Ferenc pápa: Hogy imádkozni tudjunk, együgyűvé kell válnunk!

Május 22-én a Szentatya befejezte a Miatyánknak szentelt katekézissorozatát. Figyelmeztetett, hogy állandóan ápolnunk kell az imádság szellemét, és minden élethelyzetben kapcsolatban maradhatunk az Atyával, ha engedjük, hogy a Lélek imádkozzon bennünk.

2019. május 22., szerda