Száz család ünnepi asztalát gazdagította a Győri Egyházmegyei Karitász

Hazai – 2021. április 5., hétfő | 20:58

Kacsacombból, sajtból, almából és tartós élelmiszerekből álló csomagot juttatott el a Győri Egyházmegyei Karitász márciusban mintegy száz családnak, hogy az immár egy éve tartó koronavírus-járvány árnyékában segíthesse a húsvét megünneplését.

Március 18-án Csornáról kereste meg a segélyszervezetet Családi János, a Hanság-Fertőmenti Szövetkezet elnöke, hogy tavalyi nagy mennyiségű almaléadománya után ezúttal csaknem 7200 kg étkezési almát ajánljon fel.

A Győri Egyházmegyei Karitász a Katolikus Karitász jóvoltából további 450 darab fagyasztott kacsacombot, illetve 150 darab felezett trappista sajtot kapott; és megszervezte, hogy a rendelkezésre bocsátott, hűtőházból származó adományok a szomszédos egyházmegyei karitászszervezetek és társintézményeink bevonásával egy héten belül eljussanak a rászorulókhoz.

A családoknak szánt segélycsomagot mindezen kívül a március 12–13-án a győri ALDI élelmiszerüzletben gyűjtött tartósélelmiszer-dobozokkal egészítették ki. A járványügyi előírások betartásával személyesen adták át a rendkívüli egységcsomagokat, ebben nagy segítséget nyújtott számunkra a győri Brenner János Hittudományi Főiskola.

Az adományok válogatásában, csomagolásában és rakodásában a járványügyi előírások betartása mellett mintegy negyven fiatal önkéntes vett részt, akik iskolai közösségi szolgálat keretében segítettek a szervezet központjában, a győri Apor Vilmos Házban.

Az adományként kapott almából nagyobb mennyiséget juttattak társintézményeiknek: a Pannonhalmi Egyházmegyei Karitásznak, a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitásznak, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitásznak, a Veszprémi Főegyházmegyei Karitásznak, a Győri Egyházmegyei Papi Otthonnak, a Brenner János Hittudományi Főiskolának, a győrújbaráti Márton Lakóotthonnak, a mosonmagyaróvári Kistérségi Egyesített Szociális Intézménynek, a győri Hajléktalanszállónak, a győri Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézménynek, a budapesti Szent Lujza Idősek Otthonának és Szent Ferenc-kórháznak, illetve a csornai és a mosoni karitászcsoportoknak.

A fentieken túl az idei nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtés során a járvány ellenére összesen 5,5 tonna élelmiszert tudtak szétosztani a helyi karitászcsoportok, plébániai közösségek a rászorulók számára, szebbé téve ezzel számukra húsvét ünnepét.

Forrás és fotó: Győri Egyházmegyei Karitász

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria