Százötven betlehemből nyílt kiállítás a Szegedi Dóm Látogatóközpontban

Kultúra – 2023. december 8., péntek | 9:47

A Nem lehet csoda nélkül élni című betlehemkészítő pályázat kiállítása november 29-én nyílt meg a Szegedi Dóm Látogatóközpontban. A tárlatot Serfőző Levente, a Szeged-Csanádi Egyházmegye oktatási helynöke nyitotta meg. A kiállított betlehemek sokszínűsége már-már csodaszámba megy.

Az intézmény ötödszörre hirdette meg az adventi időszakra készülve a Nem lehet csoda nélkül élni című betlehemkészítő felhívását. Idén csaknem százötven alkotást küldtek be óvodások, iskolások, hittanos közösségek, családok és profi művészek. Műveikből nyílt nagyszabású kiállítás a Dóm Látogatóközpontban.

A tárlatot Serfőző Levente, az egyházmegye oktatási helynöke nyitotta meg. Elmondta, a kiállítás célja évről évre, hogy a műalkotások által segítsék a látogatókat az ünnepre hangolódásban. Felidézte, hogy az első betlehemet nyolcszáz évvel ezelőtt Assisi Szent Ferenc készítette, aki a Szentföldről visszatérve egy közép-itáliai barlangba jászolt és jószágokat vitt, ott mesélte el a helyieknek Jézus születésének történetét.

A kiállításon tésztából, joghurtos poharakból, termésekből, csuhéból, gyurmából, kavicsokból, cserépből, üvegből készített, de horgolt, ragasztott, rajzolt és faragott betlehemeket is megcsodálhatnak a látogatók.

Körbesétálva csodálatos volt látni, hogy milyen szép és kreatív alkotások születtek. Jól mutatják, hogy a legegyszerűbb dolgokból is lehet alkotni, sőt, sokszor a legegyszerűbb dolgok a legszebbek és a legértékesebbek – méltatta a műveket az oktatási helynök.

Forrás és fotó: Szeged-Csanádi Egyházmegye; delmagyar.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria