Szegény családok, egyedülálló emberek kapták a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye adományait

Hazai – 2020. május 28., csütörtök | 9:01

Mészáros László egyházmegyei karitászigazgató elmondta, az egyházmegye nagylelkű adományának köszönhetően hatvanegy működő karitászcsoportban – a kétszeri adományozásból – csoportonként 230 ezer forint összeget tudtak élelmiszer-vásárlásra fordítani.

Vidám, jó hangulatú adományosztásról árulkodnak azok a fényképek, amelyekkel a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye karitászcsoportjainak önkéntes munkatársai a szegény, rászoruló, munkájukat elveszítő, nehéz körülmények között élő családok, egyedülálló emberek háláját, köszönetét tolmácsolva tájékoztattak.

Az élelmiszer-adományok átadása örömmel töltötte el a munkatársakat, a rászorulók pedig mindezt hálatelt szívvel fogadták.

Az egyházmegye egyházközségeinek nevében Ajakról, Kislétáról, Nagykállóból, Kállósemjénből, Pócspetriből, Nyíregyházáról érkező köszönő szavak Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspöknek szólnak, akinek kezdeményezésére a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye – a koronavírus-járvány ideje alatt – kétszer ötmillió forint támogatást adományozott a rendelkezésére álló keretből a nehéz anyagi körülmények között élő emberek részére. Az adományt az egyházmegyei Karitász juttatta el a családokhoz. Vannak olyan egyházközségek, ahol még nem működik karitatív közösség, az ott élő nehéz sorsú emberekről sem feledkeztek meg.

*

További pénzadományokat fogadnak a Karitász honlapján az online adományozás menü alatt azonnali bankkártyás fizetés formájában, valamint átutalással a 12011148-00124534-00100008 bankszámlaszámon.

Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria