Szembenézés az idősödéssel – lelkigyakorlat nőknek Tahiban, a Szív Lelkiségi Központban

Megszentelt élet – 2017. március 9., csütörtök | 9:00

„Életem integrációja – út életem egységéhez” címmel tartanak lelkigyakorlatot 55–75 éves korú nők számára a tahi Szív Lelkiségi Központban március 29. és április 2. között Obendorf Beatrix SJC és Benkő Adrienne vezetésével.

A lelkigyakorlat alapjait a Sacre Coeur közösség közvetítésével Magyarországra került németországi program adaptációja adta. A Jézus Szíve Társasága tagjai ezt továbbfejlesztve dolgozták ki az 55–75 év közöttieket megszólító lelkigyakorlatukat, melyet kezdetben Bozsó Julianna és Obendorf Beatrix testvér vezetett.


„Életem integrációja – életutam áttekintése, elfogadása – megkerülhetetlen feladat. Felkészülés az idősödés folyamatában mindannak elfogadására, ami az emberi természettel együtt jár, és Isten rám vonatkozó terve tartogat számomra. Megtanulunk a búcsúzásban élni, célunk életünk átimádkozása” – fogalmazta meg Obendorf Beatrix.

A feldolgozásban, keresésben, kutatásban segítenek történetek, képek, filmek, tanmesék, mandalák, meditatív zene, ének, zsoltárok és egymás meghallgatása, életútmegosztások és a természet szemlélése – mondta el Obendorf Beatrix a program felépítéséről.

A lelkigyakorlatos folyamat három részből áll. Háromszor négy napot jelent, kora tavasztól késő őszig. Eközben a tagok megismerik, gazdagítják egymást, barátságok alakulnak.

A program felekezettől független, információk a Szív Lelkiségi Központ honlapján.

Fotó: Szív Lelkiségi Központ

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria