„Születésnapi” ünnepségen vettek részt a Szent István Rádió és Televízió munkatársai

Hazai – 2019. október 19., szombat | 16:40

2000-ben kezdte meg adását a Seregély István érsek által alapított Szent István Rádió, majd 2011. október 20-án Ternyák Csaba egri érsek kezdeményezésére elindult a Szent István Televízió adása is. A „születésnap” alkalmából – a hagyományok szerint – a két egri katolikus médium munkatársai szentmise keretében adtak hálát október 17-én.

Ezúttal az egri Páduai Szent Antal minorita templomban volt a szertartás, amelyen a rádió hallgatói, illetve a televízió nézői közül is sokan részt vettek.

Szarvas István, a rádiót és televíziót működtető egri Magyar Katolikus Rádió Alapítvány elnöke szentbeszédében emlékeztetett, az evangéliumban Jézus vendégségbe megy a farizeushoz, elviszi Istent a vendéglátó házába. Majd hangsúlyozta: „Nekünk is, a technika segítségével, el kell vinnünk Istent az emberekhez – eszközök vagyunk Isten kezében. Műsorainkkal kell szolgálnunk Krisztus ügyét, mert tudjuk, Isten mindenhol ott akar lenni, mindenkivel találkozni akar. Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a rádió és a televízió jó eszköz erre, s ez számunkra felelősséget jelent.”

A munkatársak a szentmise után bejárták azt a Deák Ferenc utcai épületet, mely hamarosan a szerkesztőség székhelye lesz. A születésnapi ünneplés közös ebéddel, kötetlen beszélgetéssel zárult.

Forrás: Egri Főegyházmegye

Fotó: Dankó Zsuzsanna, Birincsik Márton

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria