Megáldották és búcsúját ünnepelte a felújított gyimesfelsőloki Szent András-templom

Külhoni – 2023. december 5., kedd | 13:14

A gyimesfelsőloki templom felújítása több szakaszban megtörtént, november 30-án, Szent András napján, a templom búcsúünnepén a főegyházmegye érseke, Kovács Gergely áldotta meg.

Elkészült a gyimesfelsőloki plébániatemplom külső felújítása. A munkát Kis Róbert mester, valamint a General House Tech cég végezte, a helyi polgármesteri hivatal anyagilag támogatta. Tizenkét év után újra méltó a templom állandó lakójához, a köztünk élő Istenhez.

A szükséges javítások után a galambszürke-fehér festés következett, illetve közel 50 év után sikerült kicserélni a torony elkorhadt zsalus ablakait is, melyek a Palprodex cég munkáját dicsérik, belül madárhálóval ellátva. A lábazatra ezután kerül majd rá a pléh védelem.

Kovács Gergely gyulafehérvári érsek áldotta meg a több fázisban megújított gyimesfelsőloki templomot, és bemutatta a Szent András-napi búcsús szentmisét. Ünnepi homíliájában aktív, tevékeny keresztény életre buzdított mindenkit, cselekvő, hitről tanúságot tévő életre, lelkes emberhalászatra.

Végül köszönetet mondott mindenkinek a munkáért, a szép ünnepért, a segítségért, a hozzáállásért, a jelenlétért: az egyháztanácsnak, az egyházi kórusnak, a ministránsoknak, a konyhai dolgozóknak és a hívőknek.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Gyimesfelsőloki Plébánia

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria