Tárlatvezető applikációt fejlesztett ki a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhely

Megszentelt élet – 2020. február 27., csütörtök | 15:47

Újgenerációs, digitális tárlatvezető applikációt hoztak létre Mátraverebély-Szentkúton, hogy a látogatók a kegyhely teljes területét önállóan is bejárhassák, ugyanakkor teljes körű információt kapjanak a bazilika műemlékeiről, a csodatévő Szűzanyáról, a szintén csodáiról híres forrásvízről, a remetebarlangokról és a számtalan látnivalóról a Nógrád megyei ferences zarándokhelyen.

Március 1-jétől minden mobiltelefonra letölthető a tárlatvezető applikáció, amelyet a katolikus nemzeti kegyhelyen fejlesztettek az egyre nagyobb számban érkező zarándokok számára. A látogatók a kegyhely recepciójánál, illetve éttermében wifi segítségével ingyenesen letölthetik az alkalmazást, majd önállóan, mégis tárlatvezetővel járhatják végig a nemzeti kegyhelyet.

A Locbee egy GPS-alapú rendszer, ezáltal a kegyhelyhez kapcsolódó információk mindig automatikusan megjelennek a megfelelő helyen. Az alkalmazás tulajdonképpen virtuális idegenvezetőként kíséri végig a látogatót az előre meghatározott útvonalon. A zarándokok hanganyagokat hallgathatnak, fotókat nézhetnek, szövegeket olvashatnak a kegyhely történetéről, egyedülálló műemlékeiről, a búcsúkról, a ferences szerzetesek mindennapjairól anélkül, hogy bármilyen adatot megadnának.

Az alkalmazás Android és iOS operációs rendszer alatt is telepíthető olyan okostelefonokon, amelyek Bluetooth 4.0 technológiával működnek. Ez azért fontos, mert a funkció képes több mint háromszáz méterre adatokat továbbítani, illetve ennek köszönhetően akár offline módban is használható.

További információ: www.szentkút.hu

Forrás és fotó: Mátraverebély-Szentkúti Nemzeti Kegyhely

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria