Tartós szeretet – A Karitász húsvéti élelmiszergyűjtése a rászorulók megsegítésére

Hazai – 2024. március 1., péntek | 12:01

A Katolikus Karitász idén is nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtést szervez. A március 3. és 10. között zajló országos akció célja, hogy segítséget nyújtsanak azoknak, akik számára mindennap kihívást jelent a lakhatás, a közüzemi számlák befizetése, a fűtés, a gyógyszerek kiváltása vagy az, hogy az asztalra étel kerüljön. Húsvét előtt elsősorban tartós élelmiszerekkel, pénzadományokkal segíthetünk.

A „Tartós szeretet” felhívás jegyében indított gyűjtés során a Karitász arra kér mindenkit, hogy ossza meg feleslegessé vált, de még felhasználható tartós élelmiszereit azokkal, akiknek ez életmentő segítség lehet.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia felhívására egy héten keresztül az adományokat a katolikus templomokban kijelölt helyeken, valamint az egyházmegyei karitászközpontokban és adománypontokon lehet leadni. Pénzösszeg felajánlásával is támogatható a kezdeményezés.

Az akció nem csupán az élelmiszer-ellátásra terjed ki, hanem a közösségi összetartásra és a felebaráti szeretet megélésére is felhívja a figyelmet.

Az összegyűlt adományokból a Karitász önkéntesei csomagokat állítanak össze, melyeket még húsvét előtt eljuttatnak a rászoruló emberekhez. A kisgyermekes családok esetében az egységcsomagokat édességgel és apró ajándékokkal is kiegészítik, hogy a húsvéti ünnepek mindenki számára örömöt hozzanak.

A gyűjtőpontok listája és további információ a Karitász honlapján érhető el.

A segélyszervezet kéri, hogy minél többen csatlakozzanak a kezdeményezéshez. Segítsünk együtt azokon, akiknek a legnagyobb szükségük van rá, és tegyük emlékezetessé számukra a közelgő húsvéti ünnepeket!

A gyűjtésbe bekapcsolódhatunk:

– bármilyen tartós élelmiszer felajánlásával, legyen az liszt, cukor, rizs, tészta, olaj, konzerv, készétel, tartós tej, keksz, édesség, lekvár, kávé, tea – akár 1 kg élelmiszer is segítség;
– az 1356-os adományvonal hívásával – ez hívásonként 500 forint támogatást jelent;
– tetszőleges összegű online adományozással a karitasz.hu oldalon (a Katolikus Karitász bankszámlaszáma: Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008)
– a gyűjtés hírének terjesztésével, például a Facebook-felhívás megosztásával.

Fotó: Merényi Zita; Katolikus Karitász

Forrás: Katolikus Karitász

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria