Te tudnál éhesen tanulni? – A Gyulafehérvári Caritas sms-kampánya a szegény gyerekekért

Külhoni – 2019. január 31., csütörtök | 11:57

A Gyulafehérvári Caritas 2018 őszén indította el sms-kampányát, melynek során rászoruló gyerekek meleg ebédjéhez lehetett hozzájárulni. Mivel az összegyűlt összeg sajnos nem elég, továbbra is kérik az adakozni kész személyek segítségét.

A 2018. október 15. és 2019. január 15. között tartó kampány során mintegy háromezer, egyenként 2 eurót érő sms érkezett. A Caritas munkatársai nagyon örülnek az eredménynek, ám a foglalkoztató központjaikban tanuló gyerekek számára a hétköznapokon napi egy meleg ebéd biztosítása jóval nagyobb összeget igényel. Az eddig összegyűlt összeg sajnos egy heti ellátásra sem nyújt fedezetet, ezért úgy döntöttek, hogy április 15-ig folytatják a kampányt.

A segélyszervezet által Hargita, Maros, Kovászna és Hunyad megyében – többnyire vidéken – működtetett tizenkilenc nappali foglalkoztató központba mintegy 700 hátrányos helyzetű gyermek jár, akiknek óvoda vagy iskola után a Caritas szakképzett munkatársai naponta nyújtanak oktató és felzárkóztató tevékenységet. A különféle nehézségekkel küzdő, nélkülözésben élő gyerekeknek mindig nagy kérdés, hogy mit egyenek.

Egy éhes gyermek nem tud a tanulásra figyelni – írja a szervezet közleményében, amelyben a „Te tudnál éhesen tanulni?” kérdéssel hívják fel a figyelmet a problémára.

A beérkezett üzenetek számát figyelembe véve a kampány szervezői úgy érzik, hogy az emberek bizalmatlanok ezzel az adományozási formával szemben, jóllehet napjainkban az adakozásnak ez az egyik legegyszerűbb és legbiztonságosabb módja a Caritas szerint. Az sms-be nem szükséges semmit gépelni, a sikeres küldést követően pedig egy igazoló üzenetnek kell érkeznie. További támogatáshoz a küldés többször is megismételhető.

A romániai oktatási intézményekben hamarosan megkezdődik a második félév, így a nappali foglalkoztató központokban is folytatódik a tevékenység. Az április 15-ig küldött üzenetek közvetett módon hozzájárulnak a kisdiákok eredményesebb tanévzárásához, mivel így kevesebb alkalommal kell éhesen tanulniuk. A Caritas munkatársai bíznak benne, hogy a lakosság ezentúl is felkarolja a nélkülözésben élők sorsát. Egy ebéd árát a 8840-es telefonszámra lehet elküldeni.

Forrás és fotó: Facebook/CaritasAB; Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria