Teremts bennünk csendet! – Imádságos gyűjtemény CD-n és online a lélek békéjéért

Kultúra – 2020. december 14., hétfő | 20:24

Neves színművészek és médiaszemélyiségek mondták fel a katolikus, református és evangélikus imádságokat a CD-re, melynek hanganyaga online is elérhető. A kiadványból befolyó bevételt jótékony célra ajánlották fel.

Soha nem volt jobban szükségünk az ima megtartó erejére, mint most, a globális vírushelyzet időszakában, mégsem volt könnyű idáig megtalálni őket hangzóanyagként, főleg nem jó minőségben. Teremts bennünk csendet! címmel – CD-n és online – hiánypótló gyűjtemény jelent meg, melyen lelki támaszt adó szövegek hangzanak el.

A tavaszi leállás alatt már érezhető volt, hogy az emberek minden korábbinál nyitottabbak lettek a lelki feltöltődést segítő tartalmakra; intenzíven növekedett az érdeklődés az ilyen témájú hangoskönyvek, illetve a témával foglalkozó filmek és előadások iránt.

Az egyik legalapvetőbb lelkiségi tartalomcsoport, az imádságok mégis alig voltak elérhetők – jó minőségben még a legismertebbek sem – az online térben.

Katolikus, református és evangélikus imákat gyűjtött össze a Gold Record Music kiadó egy egyházi szakértő segítségével, lektorálásával. A kiadvány finanszírozása állami és egyházi támogatás nélkül, a kiadó saját forrásából történt; a tartalmakból befolyó nyereséget az Ökumenikus Segélyszervezet részére ajánlották fel.

Az imádságokat neves színművészek és médiaszemélyiségek mondták fel, akik mindannyian örömmel vettek részt a projektben. Bajza Viktória, Bencze Ilona, Dunai Tamás, Galbenisz Tomasz, Gundel Takács Gábor, Hűvösvölgyi Ildikó, Kautzky Armand, Kiss Mari, Kökényessy Ági, Nagy Sándor és Németh Borbála működtek közre.

A lemezborító és az online tartalmak borítóképeit és kapcsolódó kreatív anyagait Szabó Zsófi grafikusművész tervezte.

Az imádságokat a YouTube-on ITT lehet meghallgatni, a lemez a kiadó webboltjában vásárolható meg.

Forrás: Gold Record Music

Fotó: Szabó Zsófi

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria