Terepjárókon érkeztek az adományok Kárpátaljára

Külhoni – 2015. június 17., szerda | 13:36

Immár az autósport képviselői is gyűjtést hirdettek a Kárpátalján élők megsegítésére, a 3D Racing Autósport Egyesület a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal együttműködve tizenkét terepjáróval juttatta el adományait az Aknaszlatinán élő családok gyerekeinek – számol be a Máltai.hu.


KÉPGALÉRIA – kattints a képre!

Kisvárdáról indult az a kárpátaljai Aknaszlatinára vezető terepjárós túra, amelyet a 3D Racing Autósport Egyesület a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal együttműködésben szervezett a román–ukrán határ melletti településen élő rászoruló gyermekek javára. Murczin Zsolt, a program fő szervezője a nevezési díjakból befolyt összeg felét ajánlotta fel a nemes célra. Ezenkívül minden résztvevőt arra kért, gyűjtsenek annyi adományt, amennyi belefér autóikba, és vigyék magukkal.

Kisvárda polgármestere, Leleszi Tibor és Nagy Józsefné alpolgármester nagy figyelemmel kísérik a kárpátaljai magyarok helyzetét, s örültek, hogy városukból indult az a tizenkét járműből álló konvoj, melynek utasai nemcsak magyar nyelvű könyveket, társasjátékokat, sporteszközöket és egyéb szükséges eszközöket szállítottak a kárpátaljai településre, hanem két napig ott is maradtak, a terepjárózás élményét is megosztva az ott élő gyermekekkel.

Az adományokat a helyi plébános, Béres István iránymutatása szerint állították össze, s mindehhez a helyi bevásárlóközpontban még élelmiszereket és higiénés felszereléseket is vásároltak.

A túra résztvevői mintegy 600 ezer forintnyi adományt vittek magukkal, és két napot töltöttek az ott élő fiatalokkal; együtt ettek, játszottak, túráztak velük. A gyermekeknek a szombati terepjárós túra jelentette a legnagyobb élményt.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a terepjárós csapat, Aknaszlatina plébánosa és lakói egymásra találtak, és megfogalmazták, hogy örömmel szerveznek a jövőben is közösségteremtő programot.

Fotó: Máltai.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria