Ternyák Csaba mutatott be szentmisét Miskolc katolikus nevelési intézményeinek tízéves jubileumán

Hazai – 2022. november 28., hétfő | 15:58

November 25-én ünnepelték Miskolc-Hejőcsabán a Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola és a Szent Erzsébet Tagóvoda tízéves jubileumát. A program ünnepi szentmisével kezdődött, melynek főcelebránsa Ternyák Csaba egri érsek volt.

A főpásztor homíliájában szentírási példákon keresztül, illetve az iskola névadójának, Gárdonyi Gézának az Isten rabjai című regényét is érintve arra hívta fel a jelenlévők, különösképp a diákok figyelmét, hogy tanuljanak meg úgy élni, ahogyan erre Krisztus tanított bennünket: „Istenszeretet, felebaráti szeretet, alázat, imádság, boldogság. Rabságban kell élnünk, Isten rabságában, amelyik a legnagyobb szabadság és a legnagyobb boldogság az ember számára.”

A szentmise után Ternyák Csaba megáldotta az iskola új kápolnáját, majd gálaműsor kezdődött az intézmény tornatermében.

A műsor elején Harasztiné Kádár Ágnes igazgatónő köszöntötte a számos egyházi és világi vendéget, valamint hálát és köszönetet mondott az elmúlt évek „erőforrásaiért” és kegyelmeiért.

Az egri érsek ünnepi köszöntőjében a Jóisten áldását kérte az intézményre: a pedagógusokra, a dolgozókra, az iskolásokra, óvodásokra egyaránt.

Az ünnep agapéval zárult.

Forrás: Egri Főegyházmegye

Fotó: Federics Róbert

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria