Tiszteletbeli rádiósok lettek az egri szeminaristák

Hazai – 2020. május 29., péntek | 20:04

A Szent István Rádió március közepétől az Egri Érseki Papnevelő Intézetből közvetítette a reggel 7 órakor kezdődő szentmisét, s a járványhelyzetre való tekintettel délután 17 órakor is volt liturgia, illetve a rózsafüzért is az intézmény elöljárói és növendékei imádkozták. Májustól a litánia is a szemináriumból szólt.

A kispapok az Egri Szeminárium Facebook-oldalán is megjelenítették a liturgiákat. Amíg a koronavírus-járvány miatt hosszabb ideig nem voltak nyilvános istentiszteletek, sok hívő talán lelki táplálék nélkül maradt volna, ha a média nem közvetíti a szertartásokat.

Szolgálatukért május 29-én Bérczessy András, a Szent István Rádió és Televízió igazgató-főszerkesztője mondott köszönetet a szeminárium kápolnájában. Az intézmény lakói oklevelet kaptak, mely tanúsítja, hogy rádiós szolgálatukért a közösséget „tiszteletbeli és örökös rádiósokká” fogadta a szerkesztőség.

Mint elhangzott: nagyon fontos missziót teljesítettek a szeminaristák, nehéz időszakban adtak kapaszkodót az embereknek. Az igazgató elmondta, korábban közösen tervezték, hogyan lehetne az Érseki Papnevelő Intézet nyílt napját a médián keresztül hirdetni, bemutatni, most ez a különleges szolgálat – Isten szándékának megfelelően – tökéletes képet adott a külvilágnak a szemináriumról.

Forrás: Egri Főegyházmegye

Fotó: Birincsik Márton

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria