Várják a jelentkezőket a II. Országos Cigánypasztorációs Lelkigyakorlatra

Hazai – 2020. július 16., csütörtök | 16:56

Második alkalommal szervez a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Cigánypasztorációs Bizottsága cigánypasztorációs lelkigyakorlatot. Idén Nagykálló ad otthont az eseménynek augusztus 7. és 9. között, melynek mottója: Az Eucharisztia ajándéka.

Tavaly augusztusban Szombathelyen tartották meg az első ilyen országos találkozót, amely Székely János szombathelyi püspök, az MKPK Cigánypasztorációs Bizottságának elnöke szerint megerősítő, előremutató együttlét volt. A lelkigyakorlat a résztvevők hitének és lelki életének, napi feladatainak örömteli teljesítéséhez szellemi és szakmai muníciót adott. Annyira jól sikerült az első összejövetel, hogy már akkor, ott megszületett az elhatározás: lesz folytatás.

Kocsis Fülöp érsek-metropolita a görögkatolikusokhoz, Nagykállóra hívta meg az érdeklődőket. 2020. augusztus 7. és 9. között a Korányi Frigyes Görögkatolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégiumban (Nagykálló, Korányi Frigyes utca 27.) tartják meg a rendezvényt.

A támogatott részvételi díj: 7000 Ft. (A szervezők kérik, hogy akinek nem nehézség kifizetni a támogatás nélküli, 11 500 forintos részvételi díjat, tegye meg, azoknak segít vele, akik számára a 7000 forint is megterhelő.)

A jelentkezési űrlap ITT érhető el.

További információt a Nyíregyházi Egyházmegye cigánypasztorációs megbízottjától, Oroszné Obbágy Ritától lehet kérni a 06-30-816-0108-as telefonszámon, illetve Obbágy Rita Facebook-oldalán, vagy a ciganypasztoracio@nyirgorkat.hu e-mail-címen.

A lelkigyakorlaton részt vesz, liturgiát vezet és elmélkedést tart többek között Székely János szombathelyi megyéspüspök, Kocsis Fülöp érsek-metropolita, Szocska Ábel nyíregyházi megyéspüspök.

Mivel Nagykálló mindössze 16 kilométerre fekszik a Máriapócsi Nemzeti Kegyhelytől, a tervek szerint a máriapócsi bazilikában vasárnap cigány nyelvű liturgiával zárul a lelkigyakorlat.

A részletes program ITT olvasható.

Forrás: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Fotó: Lambert Attila; Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria