Várják a papi hivatást választó fiatalok jelentkezését a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyében

Hazai – 2021. február 28., vasárnap | 13:02

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye Püspöki Hivatala kéri azokat a 2020/2021-es tanévben érettségiző vagy érettségivel már rendelkező fiatalokat, akik Isten papságra hívó szavát felismerték önmagukban, és a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyébe kérik felvételüket, hogy jelentkezésüket írásban mielőbb juttassák el a Püspöki Hivatalba.

A jelentkezők saját kezűleg írt felvételi kérelmükhöz mellékeljék az ugyancsak saját kézzel írt önéletrajzukat, lelkipásztoruk (plébános vagy lelkivezető) ajánlását, három hónapnál nem régebbi, nagy alakú (tehát összes anyakönyvi bejegyzést tartalmazó) keresztlevelüket, eddig megszerzett iskolai végzettségeik, nyelvvizsgáik bizonyítványának fénymásolatát, valamint friss erkölcsi bizonyítványt.

A felvételi elbeszélgetés (konkurzus) helyéről és idejéről írásban kapnak értesítést a jelentkezők.

*

Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök 2019. advent első vasárnapján megalapította a Szent László Imaszövetséget azzal a céllal, hogy tagjai – az egyházmegye papjaiért és új papi és szerzetesi hivatások születésért felajánlva – mindennap imádkozzanak el egy tized rózsafüzért, és elsőcsütörtökönként vegyenek részt szentségimádáson (a szentségimádást akadályoztatás esetén a hét bármelyik napján elvégezhetik). A Szent László Imaszövetség már 1050 tagot számlál.

A főpásztor arra kéri a híveket, hogy minél többen kapcsolódjanak az imaszövetséghez, és lehetőség szerint a szentmisék előtt együtt imádkozzák el az aktuális tized rózsafüzért, az imaszövetség szándékával. Az egyházmegye honlapján minden hónapban ajánlanak egy-egy elmélkedést, amely az adott tizedhez kapcsolódik.

Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria

Papszentelés, diakónusszentelés, 2020. június 27., Debrecen, Megtestesülés-templom