Wettstein József piarista szerzetes a tanári hivatásról

Megszentelt élet – 2021. április 24., szombat | 13:45

Március 15-én magas rangú állami kitüntetésben részesült több, a Váci Egyházmegyéhez kötődő, köztiszteletben álló személy is. A Magyar Érdemrend lovagkereszt polgári tagozata kitüntetést vehette át Wettstein József piarista szerzetes, a Váci Piarista Rendház házfőnöke. Ebből az alkalomból készített interjút a váci és a budapesti Piarista Gimnázium tanárával a Váci Egyházmegyei Katolikus Televízió.

A váci és a budapesti Piarista Gimnázium tanára a teremtett világ matematikai absztrakciók és hit általi megismerésére ösztönző több évtizedes, elhivatott pedagógusi munkája, valamint az Országos Ökumenikus Diákfilmszemle megalapításában vállalt szerepe elismeréseként részesült a díjban.

A tanításhoz a fiatalokkal való foglalkozás, a fiatalok evangelizációjának ez a nagyon konkrét lehetősége vonzott: az, hogy egyszerre lehet őket emberileg, szellemileg is gazdagítani és ugyanakkor ebben a gazdagítási folyamatban Isten felé is vezetni

– fogalmazott a Váci Egyházmegyei Katolikus Televízió által készített beszélgetésben Wettstein József.

*

Márciusi nemzeti ünnepünkön a Magyar Érdemrend tisztikereszt polgári tagozata kitüntetésben részesült Gloviczki Zoltán, az Apor Vilmos Katolikus Főiskola rektora; a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetésben részesült Uzsalyné Pécsi Rita, az AVKF docense.

Forrás és fotó: Váci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria