„Új élet Krisztusban” – A Szent András Evangelizációs Iskola tartott képzést Zalaegerszegen

Kishírek – 2024. március 14., csütörtök | 10:41

A Szent András Evangelizációs Iskola egy nemzetközi iskola, amely a világ 23 országában kisebb iskolaközösségekben működik. Az iskola szentírás alapú képzési programja három lépcsős, amelynek első, belépő kurzusa az Új élet Krisztusban kurzus, amelyet február végén tartottak – írta oldalán a Szombathelyi Egyházmegye március 13-án.

A zalaegerszegi Hegyre Épült Város Iskolaközösség – a Zalaegerszegen indult Városmisszió részeként – február végén három napos Új élet Krisztusban kurzust tartott Zalaegerszegen a Szent Család Óvodában, amelyre Zalaegerszeg valamennyi plébániájáról, sőt a környező településekről és Vas megyéből is érkeztek érdeklődők.

Az Új élet Krisztusban kurzus arról szól, hogy a résztvevők tanúvá váljanak, hogy találkozzanak Krisztussal, hogy új életet nyerjenek, és megtapasztalják Isten jelenlétét. A kurzusról pedig mindenki hazaviszi azt az ajándékot, amit a Jóisten összekészít neki erre az alkalomra.

A most megtartott kurzusról Petőházi Attila igazgató, majd Bóka Balázs atya, a zalaegerszegi Mária Magdolna plébániatemplom káplánja nyilatkozott a Mária Rádiónak, továbbá a résztvevők közül néhányan elmondták, hogy milyen érzésekkel érkeztek és távoztak a kurzusról. A Mária Rádió által készített műsor ITT meghallgatható.

Szöveg és fotó: Sárközi Violetta

Forrás: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria