Adomány a bolhapiac bevételéből Nyíregyházán

Kishírek – 2024. március 13., szerda | 14:19

A nagyböjt folyamán hetente más-más gyakorlati feladatot kapnak a nyíregyházi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola diákjai, hogy jó cselekedetekkel gyarapodva közeledjenek Krisztus keresztjéhez. Legutóbb bolhapiacot tartottak; a befolyt összeggel az adományozást gyakorolták – adta hírül az egyházmegye honlapján március 12-én. Kovács Csaba lelkiigazgató beszámolóját szerkesztve közöljük.

Az adományozás és segítségnyújtás keretében a missziós gyermekek segítségével megtartották az idei bolhapiacot – olvasható Kovács Csaba, a Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola lelki igazgatójának beszámolójában. A befolyt összeg minden eddigi rekordot megdöntött, mely idén két célt is segített:

– a közös országos missziós gyűjtésbe kapcsolódva az összeg felét Székelyudvarhelyre küldik, mellyel a falomlás miatt súlyosan megrongálódott diákotthont támogatják;

– a gyűjtés másik felével és játékokkal a Nyíregyházi Egyházmegyében segítenek: egyrészt a városi testvériskolájuk, a Sója Miklós Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola „talentum boltját”, valamint a hodászi Sója Miklós Szociális Intézményt és Családok Átmeneti Otthonát támogatják.

Forrás: Nyíregyházi Egyházmegye

 

Szöveg és fotó: Kovács Csaba/Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria