Egészségügyi dolgozók lelkigyakorlatát tartották Máriagyűdön

Kishírek – 2022. június 17., péntek | 11:22

Június második hétvégéjén tartották az egészségügyi dolgozók és segítő foglalkozásúak lelkigyakorlatát Máriagyűdön, a Domus Mariae zarándokházban a Pécsi Egyházmegye Betegek Gyógyítója Kórházlelkészség szervezésében.

A családias hangulatú találkozót Nyúl Viktor kórházlelkész vezette, vezérfonalát ezúttal az apostoli levelek közül a János első, illetve Jakab levele adta.

Nyúl Viktor hangsúlyozta, alapméltóságunk, hogy mindnyájan Isten gyermekei vagyunk, s ezáltal személyes a kapcsolatunk az Atyával. Amikor az Istenbe vetett hitről beszélünk, a bizalom az egyik legfontosabb tényező, hiszen ahogyan a gyermek bízik a szüleiben, úgy kell bíznunk nekünk is Istenünkben.

Ne ragadjunk bele félelmeinkbe, hanem erősítsük meg a bizalmat a mindenható Atyában – biztatott Viktor atya.

A tanulmányozott szentírási részleteket az egészségügyben és szociális területen dolgozók párhuzamba tudták állítani saját hivatásukkal, és ez munkájuk egy-egy szegmensét is más megvilágításba helyezte.

A záró megosztásokon a lelkigyakorlatozók elmondták, sokat töltekeztek ebből a három napból, ahol az elmélkedések mellett a napi szentmisén és a közös rózsafüzér-mondás alatt is megtapasztalhatták a János levelében leírtak igazságát: „Szeretteim, szeressük egymást, mert a szeretet Istentől van, és mindenki, aki szeret, Istentől való, és ismeri Istent.” (1Jn 4,7)

Forrás: Pécsi Egyházmegye

Szöveg és fotó: Asztalos Lívia, a lelkigyakorlat résztvevője

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria