Jegyesfelkészítés a kaposvári püspökségen

Kishírek – 2023. március 1., szerda | 14:33

Február 25–26-án tartották a Kaposvári Egyházmegye központi jegyesfelkészítőjének első alkalmát a kaposvári püspökségen. Az összesen két hétvégét felölelő képzésre harminc pár jelentkezett.

A játékos feladatokkal, rövid videókkal, páros és kiscsoportos beszélgetésekkel gazdagított előadások során a házasság szentségét több nézőpontból közelítették meg a meghívott előadók, kiemelve annak értékét és a benne rejlő erőt, de nem titkolva a közös élet nehézségeit sem.

Az első este a családi légkör témakörét járták körül a jelenlévők, arra keresve a választ, hogy mitől működik jól egy párkapcsolat, és hogy mi különbözteti meg a boldog házaspárokat azoktól a pároktól, akik végül sajnos elválnak.

A szombati nap a férfi–női különbségek feltárásával kezdődött, majd a házasság szentségével kapcsolatban szóba kerültek a társas kapcsolatok, az egyének istenképének formálódása és a vágyak szerepe az ember életében.

Ezt követően a kommunikációra helyeződött a hangsúly, különös figyelmet fordítva egymás szeretetnyelvének megismerésére.

A képzés végén a konfliktuskezeléssel kapcsolatos kérdéseket vitatták meg a részt vevő párok.

Forrás: Kaposvári Egyházmegye

Fotó: Kling Márk

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria