Karácsonyi csengettyűk Andocs középkori bazilikájának szentélyében

Kishírek – 2021. december 16., csütörtök | 16:07

Különleges koncertélménnyel szolgált a Szironta együttes a Somogy megyei Andocs Nagyboldogasszony-bazilikájában december 11-én este: csengettyűkön szólaltak meg adventi és a karácsonyi dallamok.

Werner Józsefné, Andocs polgármestere elmondta: a Fejér megyei zenetanárokból álló együttes a zeneirodalom klasszikus műveiből válogatott, amelyeket különböző méretű és súlyú rézcsengettyű megszólaltatásával játszottak el az adventi hangversenyen.

A hangszerek Amerikából származnak, a legkisebb 10 dekagrammos, a legnagyobb 5 kilogrammos volt.

A 45 perces koncert idején a bazilika előtti téren a helyi gazdakör és az önkormányzat meleg teával, forralt borral és zsíroskenyérrel várta a vendégeket, míg az óvodai szülői munkaközösség jótékonysági vásárt szervezett: kézműves termékeket és süteményeket lehetett venni.

*

A Somogy megyei Andocs település fő nevezetessége barokk kegytemploma, melynek szentélye a 14. századból való. A középkori eredetű település plébániatemplomát először az 1332–37-es pápai tizedjegyzék említi. A térség egyik legszebb hálóboltozatos szentélyét a kolostortemplom a 16. századi átépítése során kapta.

Forrás és fotó: Kaposvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria