Kihirdették az Assisi Szent Ferenc-rajzpályázat eredményeit

Kishírek – 2022. október 6., csütörtök | 16:11

A diósgyőri Szent Ferenc Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda tizedik alkalommal hirdette meg országos képzőművészeti pályázatát. A téma idén is Assisi Szent Ferenc alakja és működése volt.

A mostani pályázat fontos évfordulót jelzett, hiszen a diósgyőri iskola tíz éve vette fel Szent Ferenc nevét, vált egyházi iskolává. A kerek évforduló tiszteletére kérték a kiírók, hogy ez a szám valamiképpen jelenjen meg a pályázati művekben – például Szent Ferenc tíz legkedvesebb állata, tíz legkedvesebb virága, tíz legkedvesebb helyszíne, ahol megfordult; Szent Ferenc-életesemények.

A Szent Ferenc és az Ő „ragyogó könyvtára” – a teremtett világ! című pályázatot a Katolikus Pedagógiai Intézet támogatta. 

Az országos rajzpályázat eredményhirdetését Szent Ferenc ünnepén, október 4-én délelőtt, ünnepélyes műsor keretében tartották a Szent Ferenc Római Katolikus Általános Iskola és Óvodában, Diósgyőrben. A zsűri értékelése szerint szép eredmények születtek.

*

A felhívásra a Győri Egyházmegye iskoláiból is több alkotást küldtek be a diákok, így Andorka Anna, az Apor Vilmos Római Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Gimnázium és Kollégium 4. osztályos tanulója az általános iskolások kategóriájában I. helyezést ért el; Plangenauer Zsófia, a Prohászka Ottokár Orsolyita Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda 6. osztályos tanulója az általános iskolások kategóriájában különdíjban részesült. Felkészítő tanáruk Pintérné Gergics Ágnes volt.

Forrás: Győri Egyházmegye

Fotó: Pintérné Gergics Ágnes tanárnő

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria