Lezárult a kaposvári egyházmegyei hittanos rajzpályázat

Kishírek – 2022. május 12., csütörtök | 10:25

A Kaposvári Egyházmegye Mária, az én égi édesanyám címmel hirdetett rajzpályázatot az egyházmegye területén élő hittanosok számára. A négy korcsoportban – az óvodáskorúaktól a gimnazistákig – elkészített és beküldött összesen 576 munkát május 9-én értékelte a zsűri.

A díjakat május 28-án, az egyházmegyei napon, a Nagyboldogasszony-székesegyházban 11 órakor kezdődő zsinati záró szentmise végén – ünnepélyes keretek között – adják át.

A bírálóbizottság tagjai – Galbavy Jenő József SJP, Rumszauer Miklós plébános, Nyulné Németh Erika hitoktató, Nagy Sándor Miklósné Molnár Julia Mária rajztanár és Farkasné Magyar Anikó hitoktató – korcsoportonként arany, ezüst és bronz minősítéssel értékelték a pályamunkákat, illetve néhány esetben különdíjat is kiosztottak.

A pályázat díjazottjait a hitoktatókon, illetve a felkészítő tanárokon keresztül értesítik.

*

„A rajzpályázat céljaként a tehetséges gyermekek felkarolása mellett a hitoktatók munkájának támogatását jelöltük meg – mondta Farkasné Magyar Anikó hitoktató, a pályázat ötletgazdája. – Egyházmegyei szinten a rajzpályázat hiánypótlónak mondható. Kevés vallási témájú, katolikus pályázati lehetőség található a gyermekek, fiatalok számára, mikor a művészeti alkotások terén gondolkozunk.”

Szeretnék rendszeressé tenni a vallási témájú képzőművészeti pályázati lehetőségeket a jövőben a gyermekek, vagy akár a felnőttek számára is, így évente várható lesz egy-egy hasonló lehetőség a Kaposvári Egyházmegyében.

Forrás és fotó: Kaposvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria