Nagyböjti lelkinapon készültek a húsvétra a püspöki hivatal munkatársai Pécsen

Kishírek – 2023. április 6., csütörtök | 12:51

Jézus Krisztus feltámadásának ünnepére készültek április 5-én a Pécsi Egyházmegyei Hivatal dolgozói, a gondnokság és a kórházlelkészség munkatársai, az idegenforgalomban dolgozók, valamint a pécsi egyházmegye papnövendékei.

Sokéves hagyomány, hogy a Pécsi Egyházmegyei Hivatal dolgozói közös lelki előkészületen vesznek részt a nagyböjti időszakban. Felföldi László megyéspüspök, Máger Róbert püspöki irodaigazgató, valamint Kovács József püspöki titkár kísérte a munkatársakat.

A lelkigyakorlat elején Felföldi László püspök felhívta a figyelmet a nagyböjti időszakban mind a személyes életükben, mind a családban, mind közösségeikben történő elcsendesedés fontosságára, melyet ez a nap is hivatott szolgálni. A főpásztor kifejezte: fontosnak tartja, hogy a munkatársak ne csupán a munkavégzést töltsék együtt, hanem a lelki készületben is közösen vegyenek részt. A közös lelkinap ugyanis erőt ad, feltölt, gyümölcsöt teremt, melynek ajándéka, hogy megtisztulva, méltó módon ünnepeljék Jézus Krisztus feltámadásának ünnepét.

Az idei hivatali nagyböjti lelkinapot a Congregatio Jesu női szerzetesrend két nővére: Kaszap Viktória CJ és Knáb Judit CJ, valamint Kaszás Ágnes coach, tréner tartotta április 5-én három helyszínen: a Magtár Látogatóközpont Belon és Haás Mihály termeiben, valamint a püspöki palota tárgyalójában.

A Congregatio Jesu női szerzetesrend küldetése az emberek szolgálatáról szól, hogy számukra Isten köztünk rejtőző országának örömhírét hirdessék: hogy jó Jézussal lenni, vele együtt a világ megváltásán munkálkodni és a világot az Atyához vezetni.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria