Továbbképzést tartottak a Kaposvári Egyházmegye hitoktatóinak

Kishírek – 2023. november 16., csütörtök | 15:04

November 11-én továbbképzést szerveztek a Kaposvári Egyházmegye hitoktatói számára. Az alkalom szentmisével vette kezdetét, melyet Bognár Tamás lábodi plébános, hitoktatási referens celebrált. A szentmisét követően Varga Bálint, a kaposvári Nagyboldogasszony Iskolaközpont igazgatója mutatta be az iskola működését és célkitűzéseit.

Az intézményvezető arra buzdította a hitoktatókat, hogy ajánlják hittanosaik figyelmébe az iskolát.

A délelőtt folyamán Szigeti Mónika gyógypedagógus, gyermek és ifjúsági klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta tartott előadást Mit vegyünk észre? Mit tehetünk? Mit tegyünk? címmel, melyben az iskolai, otthoni és internetes gyermekbántalmazásokról beszélt. Előadásában a szakember segítséget nyújtott a hitoktatóknak abban, hogy miként ismerhetik fel a testi és lelki jeleket, s hogy lehetőségeik szerint miként segíthetik azokat a gyermekeket, akik valamilyen bántalmazást kellett, hogy elszenvedjenek.

Délután Kisiván Csaba plébániavezető lelkész tartott előadást, aki a kamaszkorú fiatalokkal való hatékony kommunikációval kapcsolatos gondolatait osztotta meg, különös figyelmet fordítva arra, hogy miként lehet a fiatalok nyelvén megvitatni a teológiai kérdéseket, és átadni a hittel kapcsolatos ismereteket.

Az előadásokat fórumbeszélgetés követte, ahol a hitoktatóknak lehetőségük volt kérdéseket feltenni a témához kapcsolódóan, majd a nap végén Tomanek Péter irodaigazgató ismertette a 2024-es oktatási évvel kapcsolatos újdonságokat.

Forrás és fotó: Kaposvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria