A szíriai földrengésben meghalt Imad Daher melkita pap, a Máltai Szeretetszolgálat helyi segítője

Kitekintő – 2023. február 7., kedd | 19:15

A február 6-i földrengésben tragikusan életét vesztette Imad Daher szír görögkatolikus melkita pap is, aki évekig partnerként vett részt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Hungary Helps Program szíriai humanitárius programjaiban.

Imad Daher szír melkita pap Jean-Clément Jeanbart nyugalmazott aleppói melkita érsekkel és egy paptársával együtt egy aleppói plébánián tartózkodott, amikor a február 6-án a térséget megrázó földrengés miatt az épület összeomlott. Imad Dahernek csak a holttestét találták meg a romok között, órákig tartó keresés után.

Jean-Clément Jeanbart püspököt az erkélyéről mentették ki, és az aleppói latin plébánia közelében lévő azizehi ferences kolostorban fogadták be.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat nemzetközi segélyprogramokban dolgozó munkatársai a magyar segítséggel újjáépült aleppói melkita iskolában találkoztak utoljára Imad Daher atyával, ez alkalommal készült az alábbi kép is.

„Szeretettel őrizzük emlékét, és hitből fakadó reménységgel imádkozunk Imad Daher atyáért, a földrengés minden áldozatáért, a mentésben részt vevő emberekért és az elhunytak hozzátartozóiért” – olvasható a Magyar Máltai Szeretetszolgálat honlapján.

Forrás: Magyar Máltai Szeretetszolgálat; Vatikáni Rádió

Fotó: catholicnewsworld.com; Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria