Boldog Carlo Acutisra emlékezve konferenciát tartottak Assisiben az internet tudatos használatáról

Kitekintő – 2022. október 23., vasárnap | 19:01

A Carlo Acutis boldoggá avatásának második évfordulója alkalmából Assisiben szervezett ünnepségek keretében konferenciát tartottak Internet: légy te a különbség címmel október 11-én. A tanácskozás során ismertettek egy új mobilalkalmazást, amely bemutatja az assisi Santa Maria Maggiore-bazilikát.

Az applikáció elkészítéséhez egy brazil kommunikációs vállalkozás ingyenesen ajánlotta fel szolgáltatásait, látván a Boldog Carlo Acutis iránti mély tiszteletet.

Az Apple és Android rendszeren is elérhető alkalmazás több szekcióra osztva bemutatja a bazilikát, ismerteti a szentély főpásztorának elmélkedéseit, lehetőséget ad virtuális kirándulásra és imaszándék elküldésére is.

Boldog Carlo Acutis köztudottan szerette az internet és a számítástechnika világát. Az applikáció bemutatása előtt a jelenlévők a világháló adta lehetőségekről és annak veszélyeiről tartottak konferenciát. Alessandro Picchiarelli teológus, az Olasz Teológiai Szövetség képviselője az internet, a digitális világ ismeretének jelentőségét, szükségességét hangsúlyozta, ugyanakkor rámutatott arra is, el kell kerülni annak túlzott használatát. Nicola Gori, Carlo Acutis boldoggá avatásának posztulátora a fiatal fiú nagy tehetségéről szólt az internethasználat terén.

Carlo interneten végzett tevékenységének egyetlen célja az evangélium terjesztése volt. Jó képességekkel rendelkezett és ezeket az evangelizáció szolgálatába állította. Ha ma is élne, a közösségi oldalak idejében, talán híres influenszer lenne sok-sok követővel. Nagyon szeretett fényképezni, videót készíteni, fotóit, videóit szintén mindig az evangélium hirdetésére használta fel – fejtette ki Nicola Gori posztulátor.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria