Oroszországot járja a torinói lepel másolata

2014. szeptember 9. kedd 13:10

Oroszország számos városába eljutott körútján az egyház egyik legbecsesebb ereklyéjének reprodukciója. A Zenit hírügynökség jelenti.

Augusztus 28-án, Szentpéterváron kezdődött a torinói lepel, a keresztény világ egyik legbecsesebb ereklyéje másolatának oroszországi zarándokútja – jelentette a Moszkvai Boldogasszony Érsekség információs szolgálata.

Az út kiemelkedő állomása volt Vlagyimir, Szuzdal, majd a relikvia másolata szeptember első hetében érkezett Moszkvába. Az utazás kapcsán ismét a figyelem középpontjába került a torinói lepel hitelességének kérdése.

Ez az ereklye fontos mind a katolikusok, mind az ortodoxok számára, általa az ember megtapasztalhat valamit a halál titkáról, de tanúságot is tesz, hogy a szenvedésnek van célja. Krisztus halálára emlékezve a feltámadás előtt tisztelgünk – fogalmaztak a zarándokút szervezői.

Moszkvában a Szeplőtelen Fogantatás székesegyházban állították ki az ereklye reprodukcióját. A hívek számára szervezett imaalkalmak mellett az olasz kulturális központtal karöltve történelmi-tudományos kérdéseket középpontba állító konferenciát is szervezett az érsekség.

Az ereklyemásolatot szentmisével búcsúztatták, melyet Pezzi érsek mutatott be a Szeplőtelen Fogantatás székesegyházban. A szentmisét követően a lepel egy replikáját ajándékozták a Kelemen pápáról elnevezett moszkvai ortodox templomnak.

Magyar Kurír
(té)

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink - olvasta már?
papnovendekek-titkos-elete-hat-csapat-300-perc-tomeny-futball
A papnövendékek titkos élete: Hat csapat, 300 perc tömény futball

Az elmúlt hétvégén egy különleges focikupától volt hangos az esztergomi Pézsma Tibor Sportcsarnok. Hat szeminárium kispályás focicsapata mérte össze tudását a Magyar Sion „futballarénájában”. Müller Márk papnövendék írását adjuk közre.

09:45
hogyan-lesz-egy-benzinkutasbol-diakonus-nyary-krisztiannal-beszelgetett-bela-atya
Hogyan lesz egy benzinkutasból diakónus? – Nyáry Krisztiánnal beszélgetett „Béla atya”

November 19-én, hétfőn este a budapesti Magvető Caféban Nyáry Krisztián, a Magvető Könyvkiadó igazgatója kérdezte Molnár-Gál Béla állandó diakónust, iskolaigazgatót, Röhrig Géza Kossuth-díjas színészt, írót, költőt és Nagy Szabolcs fotóriportert a szociális területen szerzett tapasztalataikról.

2018. november 20. kedd