Oroszországot járja a torinói lepel másolata

2014. szeptember 9., kedd | 13:10

Oroszország számos városába eljutott körútján az egyház egyik legbecsesebb ereklyéjének reprodukciója. A Zenit hírügynökség jelenti.

Augusztus 28-án, Szentpéterváron kezdődött a torinói lepel, a keresztény világ egyik legbecsesebb ereklyéje másolatának oroszországi zarándokútja – jelentette a Moszkvai Boldogasszony Érsekség információs szolgálata.

Az út kiemelkedő állomása volt Vlagyimir, Szuzdal, majd a relikvia másolata szeptember első hetében érkezett Moszkvába. Az utazás kapcsán ismét a figyelem középpontjába került a torinói lepel hitelességének kérdése.

Ez az ereklye fontos mind a katolikusok, mind az ortodoxok számára, általa az ember megtapasztalhat valamit a halál titkáról, de tanúságot is tesz, hogy a szenvedésnek van célja. Krisztus halálára emlékezve a feltámadás előtt tisztelgünk – fogalmaztak a zarándokút szervezői.

Moszkvában a Szeplőtelen Fogantatás székesegyházban állították ki az ereklye reprodukcióját. A hívek számára szervezett imaalkalmak mellett az olasz kulturális központtal karöltve történelmi-tudományos kérdéseket középpontba állító konferenciát is szervezett az érsekség.

Az ereklyemásolatot szentmisével búcsúztatták, melyet Pezzi érsek mutatott be a Szeplőtelen Fogantatás székesegyházban. A szentmisét követően a lepel egy replikáját ajándékozták a Kelemen pápáról elnevezett moszkvai ortodox templomnak.

Magyar Kurír
(té)

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
csiksomlyoi-papalatogatas-elkeszultek-szektorbeosztasok-kiosztottak-belepoket
Csíksomlyói pápalátogatás – Elkészültek a szektorbeosztások, kiosztották a belépőket

A jegyek kézbesítésével a csíksomlyói pápalátogatásra regisztráltak számára immár az is egyértelművé vált, hogy ki honnan követheti a csíksomlyói nyeregben a Ferenc pápa által június elsején celebrált szentmisét. A Gyulafehérvári Főegyházmegye rövid összefoglalóját adjuk közre.

2019. május 23., csütörtök
-ne-borongjunk-regi-dicsosegunkon-hanem-most-akarjunk-megterni-papi-zarandoklat-mariagyudon
„Ne borongjunk a »régi dicsőségünkön«, hanem most akarjunk megtérni” – Papi zarándoklat Máriagyűdön

Május 21-én búcsún vett részt a Pécsi Egyházmegye papsága Máriagyűdön. Udvardy György megyéspüspök meghívására Varga László kaposvári főpásztor tartott előadást.

2019. május 23., csütörtök