Oroszországot járja a torinói lepel másolata

2014. szeptember 9. , kedd | 13:10

Oroszország számos városába eljutott körútján az egyház egyik legbecsesebb ereklyéjének reprodukciója. A Zenit hírügynökség jelenti.

Augusztus 28-án, Szentpéterváron kezdődött a torinói lepel, a keresztény világ egyik legbecsesebb ereklyéje másolatának oroszországi zarándokútja – jelentette a Moszkvai Boldogasszony Érsekség információs szolgálata.

Az út kiemelkedő állomása volt Vlagyimir, Szuzdal, majd a relikvia másolata szeptember első hetében érkezett Moszkvába. Az utazás kapcsán ismét a figyelem középpontjába került a torinói lepel hitelességének kérdése.

Ez az ereklye fontos mind a katolikusok, mind az ortodoxok számára, általa az ember megtapasztalhat valamit a halál titkáról, de tanúságot is tesz, hogy a szenvedésnek van célja. Krisztus halálára emlékezve a feltámadás előtt tisztelgünk – fogalmaztak a zarándokút szervezői.

Moszkvában a Szeplőtelen Fogantatás székesegyházban állították ki az ereklye reprodukcióját. A hívek számára szervezett imaalkalmak mellett az olasz kulturális központtal karöltve történelmi-tudományos kérdéseket középpontba állító konferenciát is szervezett az érsekség.

Az ereklyemásolatot szentmisével búcsúztatták, melyet Pezzi érsek mutatott be a Szeplőtelen Fogantatás székesegyházban. A szentmisét követően a lepel egy replikáját ajándékozták a Kelemen pápáról elnevezett moszkvai ortodox templomnak.

Magyar Kurír
(té)

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink – olvasta már?
szent-jozsef-es-mai-apak-interju-asztalosne-elekes-szende-pszichologussal
Szent József és a mai apák – Interjú Asztalosné Elekes Szende pszichológussal

Szent József Jézus életében betöltött szerepéről és az apák mai helyzetéről beszélgettünk Asztalosné Elekes Szende pszichológussal, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola tanárával.

11:21
alljatok-gyermekeitek-mellett-apak-napi-koszonto-ferenc-papaval
Álljatok gyermekeitek mellett! – Apák napi köszöntő Ferenc pápával

A Katolikus Egyházban hagyományosan Szent József ünnepén állítjuk a középpontba az apákat. Az alábbiakban teljes terjedelmében közreadjuk Ferenc pápa 2014. március 19-én elmondott katekézisét az apaságról. Imádkozzunk az apákért, és kérjük Szent József közbenjárására Isten gazdag áldását életükre!

08:01