Oroszországot járja a torinói lepel másolata

2014. szeptember 9. kedd, 13:10

Oroszország számos városába eljutott körútján az egyház egyik legbecsesebb ereklyéjének reprodukciója. A Zenit hírügynökség jelenti.

Augusztus 28-án, Szentpéterváron kezdődött a torinói lepel, a keresztény világ egyik legbecsesebb ereklyéje másolatának oroszországi zarándokútja – jelentette a Moszkvai Boldogasszony Érsekség információs szolgálata.

Az út kiemelkedő állomása volt Vlagyimir, Szuzdal, majd a relikvia másolata szeptember első hetében érkezett Moszkvába. Az utazás kapcsán ismét a figyelem középpontjába került a torinói lepel hitelességének kérdése.

Ez az ereklye fontos mind a katolikusok, mind az ortodoxok számára, általa az ember megtapasztalhat valamit a halál titkáról, de tanúságot is tesz, hogy a szenvedésnek van célja. Krisztus halálára emlékezve a feltámadás előtt tisztelgünk – fogalmaztak a zarándokút szervezői.

Moszkvában a Szeplőtelen Fogantatás székesegyházban állították ki az ereklye reprodukcióját. A hívek számára szervezett imaalkalmak mellett az olasz kulturális központtal karöltve történelmi-tudományos kérdéseket középpontba állító konferenciát is szervezett az érsekség.

Az ereklyemásolatot szentmisével búcsúztatták, melyet Pezzi érsek mutatott be a Szeplőtelen Fogantatás székesegyházban. A szentmisét követően a lepel egy replikáját ajándékozták a Kelemen pápáról elnevezett moszkvai ortodox templomnak.

Magyar Kurír
(té)

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink - olvasta már?
-az-legjobb-arvahaz-amit-soha-nem-epitenek-meg-bojte-csaba-hatvaneves
„Az a legjobb árvaház, amit soha nem építenek meg” – Böjte Csaba hatvanéves

„Hatvan év – mi ez az évmilliárdokhoz képest, amióta a mennyei Atya a világról gondoskodik! És a szeretet gyakorlása amúgy sem olyasmi, amiből bárki nyugdíjba mehetne” – vallja a ferences szerzetes, aki január 24-én ünnepli 60. születésnapját. Hivatásáról, életútjáról kérdeztük Csaba testvért.

19:48
zenari-biboros-az-artatlanok-lemeszarlasa-ma-is-zajlik-sziriaban
Az ártatlanok lemészárlása ma is zajlik Szíriában – Interjú Zenari bíborossal

Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nuncius január 21-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében beszélt a szíriai nép szenvedéseiről, és köszönetet mondott, amiért a magyar kormány támogatja a katolikus kórházakat. Ebből az alkalomból kérdeztük a szíriai helyzetről.

14:33