Pályázatot hirdettek a 2025-ös szentév hivatalos logójának elkészítésére

Kitekintő – 2022. március 7., hétfő | 9:45

A jubileumot szervező Új Evangelizáció Pápai Tanácsa május 20-ig nyílt pályázatot hirdetett egyének és csoportok részére, hogy elkészítsék a szentév hivatalos jelképét. A téma: A remény zarándokai.

Február 22-től május 20-ig mindenki előtt nyitva áll a lehetőség, hogy beküldje a 2025-ös szentév hivatalos logójának tervét. Ez a kép szerepel majd minden papír-, műanyag- és textilkiadványon, kisebb-nagyobb tárgyakon, amelyek a jubileummal kapcsolatosak. Fontos tehát a megfelelő logó kiválasztása, hiszen ez fejezi ki a szentév lényegét és lelki tartalmát, teológiai értelmét – fejtette ki Rino Fisichella érsek, a vatikáni dikasztérium elnöke.

A pályázatban olyan logó, márka, mottó megalkotását kérik, mely egyszerű és könnyen érthető, eredeti és eddig még sehol nem szerepelt. Fontos kitétel, hogy könnyen alkalmazható legyen a különböző nyomdai méretekhez, illetve a digitális felületekre is. Felhasználható legyen fekete-fehér változatban, felismerhető és jellegzetes. Lényeges elvárás, hogy a logó elemei összhangban álljanak a szentév teológiai üzenetével, vagyis a reménnyel. Ez a vizuális jelkép az Egyház üzenetének egyetemességét közvetíti, másfelől a modern világ különféle lelki szükségleteit, amelyekre a remény témáján keresztül ebben az üzenetben választ találunk.

A pályaműveket, amelyeket a pályázók május 20-ig digitálisan feltölthetnek a szentév hivatalos honlapjára, májusban bizottság fogja elbírálni.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria