Újabb szentszéki intézkedések a koronavírus terjedése ellen

Kitekintő – 2020. március 10., kedd | 18:31

A Szentszék Sajtóterme március 10-én, kedden közleményben tájékoztatott a legfrissebb vatikáni döntésekről a járvány kapcsán.

Az olasz hatóságok által meghozott intézkedésekkel összhangban ma néhány újabb intézkedés született a koronavírus további terjedésének elkerülésére.

Mától kezdve a Szent Péter tér és a Szent Péter-bazilika zárva tart az idegenvezetések és az egyéni turisták előtt. A vatikáni gyógyszertár és szupermarket nyitva marad, de korlátozzák a belépést. Szintén mától kezdve óvintézkedésként bezárják a vatikáni posta mobil egységét a Szent Péter téren, a Vatikáni Könyvkiadó két árusítópontját, a L’Osservatore Romano fotószolgálatának irodáját (a fotószolgálat azonban továbbra is elérhető az interneten), valamint a vatikáni ruhaüzletet. A munkavállalóknak fenntartott étkezde holnaptól, március 11-től bezár, ugyanakkor a Szentszék és a Vatikánvárosi Állam különféle szervezeteinek kérésére működésbe lép az ételkihordás szolgáltatása.

Ezek az intézkedések április 3-ig maradnak hatályban, hacsak másképp nem rendelkeznek – olvasható a szentszéki közleményben.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria