Böcskei László nagyváradi püspök: A társadalom megítélhető arról, hogyan bánik az időseivel

Külhoni – 2022. szeptember 16., péntek | 9:43

Szeptember 13-án tartotta a nagyszalontai önkormányzat és a Nagyváradi Caritas Catolica Nagyszalontán annak az időseket célzó programnak a zárórendezvényét, amelynek keretében 3 éven keresztül a Nagyszalontai Szépkorúak Közössége (Bunicii Comunității Salonta) ingyenes napközi foglalkozásokon vehetett részt, valamint ingyenes otthoni gondozásban részesülhettek a közösség 65 évnél idősebb tagjai.

A hároméves, uniós pályázaton nyert forrásból megvalósított projektben a főpályázó nagyszalontai önkormányzat a napközi központ foglalkozásait biztosította, míg projektpartnerként a Nagyváradi Caritas Catolica az otthoni beteggondozásért felelt a szalontai munkaponton.

A zárórendezvényen Molnár Ildikó projektmenedzser köszöntötte az egybegyűlteket a nagyszalontai Slavia szálló konferenciatermében, majd Böcskei László, a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye főpásztora osztotta meg gondolatait. Hangsúlyozta, hogy a hasonló projektek értéket teremtenek a közösségben, hiszen az egész társadalom megítélhető arról, hogyan bánik az időseivel.

A főpásztor köszönetet mondott a projekt nagyszalontai kezdeményezőinek, valamint a Caritas Catolica csapatának, amely az Egyház segítő kezeként 1997 óta végez beteggondozást nemcsak Nagyváradon, hanem már a kezdeti időktől Nagyszalontán is. „Kívánom, hogy a jó Isten tökéletesítse és vigye tovább a mi hozzájárulásunkkal ezt a szép feladatot, hogy általunk is megvalósulhasson egy szerethetőbb világ” – hangsúlyozta Böcskei László.

Összesen több mint 180 szépkorú részesülhetett integrált szociális ellátásban – olvasható a szervezet közösségi oldalán.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Nagyváradi Caritas Catolica Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria