Nyáron is Jézussal – Különleges útifotókat vár a szabadkai egyházmegye

Külhoni – 2023. június 21., szerda | 12:36

A Szabadkai Római Katolikus Egyházmegye hívei és hivatalos oldalainak követői számára szervez fotós pályázatot idén nyáron, amelyre az érdeklődök utazásai során meglátogatott szent helyekről készült fényképeket várják.

A nyár a pihenések, évi szabadságok időszaka. Amennyiben elutazunk, lehetőségünk van arra, hogy felkeressünk templomokat, szent helyeket, szentmiséken vegyünk részt, elcsendesedjünk, imádkozzunk és fényképeket is készítsünk a templomokról, amelyek majd gyönyörű emlékké válnak – írják a szervezők.

A szabadkai Mária, az Egyház Anyja-plébánia tavalyi ötletétől vezérelve felhívást tettek közzé „Nyáron is Jézussal” mottóval.

Arra kérik az egyházmegye híveit, valamint a hivatalos oldalaik követőit, küldjék el azokat a fényképeket, amelyeket templomlátogatásaik alkalmával készítettek, az egyházmegye pedig közzéteszi őket az oldalain. „Célunk, hogy bemutassuk az Önök által felkeresett városok, országok szakrális tereinek szépségét, de elsősorban azt, hogy a legmonumentálisabb székesegyházaktól a legapróbb kápolnákig megélhetjük a Jóisten jelenlétét.”

A részvétel feltételei:
– minden résztvevő legfeljebb három fotót küldhet be egy templomról,
– az ország és a város pontos megnevezése mellett kérik a templom pontos elnevezését is,
– a résztvevő adatai: vezetéknév, név, melyik plébániához tartozik,
– a fényképeket a media.subisk.hu@gmail.com e-mail-címen várják,
– az akció július 1-jétől augusztus 31-ig tart.

Forrás: Illés Hajnalka/szabadkai egyházmegye

Illusztráció: szabadkai egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria