Találkozót tartott a magyar és a romániai püspöki konferencia állandó tanácsa

Külhoni – 2018. október 31., szerda | 14:00

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) közleményét olvashatják az MKPK Állandó Tanácsa és a Romániai Püspöki Konferencia Állandó Tanácsa idei találkozójáról.

KÉPAGLÉRIA – klikk a képre!

A Nagyváradi Római Katolikus Püspökség volt a házigazdája a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Állandó Tanácsa és a Romániai Püspöki Konferencia Állandó Tanácsa idei találkozójának.

A megbeszélésen magyar részről Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek; Veres András győri megyéspüspök, az MKPK elnöke; Udvardy György pécsi megyéspüspök, alelnök; Ternyák Csaba egri érsek; valamint Tóth Tamás, a testület titkára vettek részt. A Romániai Püspöki Konferenciát Joan Robu bukaresti érsek, alelnök vezetésével Böcskei László nagyváradi és Pál József temesvári megyéspüspökök, illetve Francisc Ungureanu főtitkár képviselték.

2018. október 29–30-án a két bizottság tagjai azokról a kihívásokról folytattak tárgyalásokat, amelyeket a megváltozott európai társadalom támaszt az Egyház missziós küldetésével szemben. Ferenc pápa Evangelii gaudium kezdetű dokumentuma alapján, az evangélium fényében szemlélték a résztvevők a bennünket körülvevő valóságot, illetve megbeszéléseket folytattak közös aktuális, lelkipásztori témákról.

A jelen találkozó az előző évekhez hasonlóan jó lehetőséget biztosított a romániai és a magyarországi püspökök közötti tapasztalatcserére, hogy hatékonyan végezhessék szolgálatukat a keresztény szeretet jegyében. A következő találkozót 2019 októberében tartják Esztergomban.

Budapest, 2018. október 31.

Dr. Tóth Tamás,
az MKPK titkára 

 

Forrás és fotó: MKPK Sajtószolgálat

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria