„Egy Élet” az életért – A Keresztes Ilona által indított új médiacsatornáról a Katolikus Rádióban

Kultúra – 2023. június 15., csütörtök | 18:15

Keresztes Ilonát nagyon sokan ismerik. Olyan médiaszemélyiség, akinek szívügye a család, a gyermek. Nemrég új vállalkozásba kezdett, hogy a korábbiaknál is hatékonyabban és többet szólhasson és tehessen az életért, főként a magzati korban lévő gyermekek életéért. A Magyar Katolikus Rádió Kép a tükörben című műsorában Keresztes Ilonával Szikora József beszélget erről június 17-én, 9.04-kor.

Az ENSZ szerint csak a születés után illeti meg a gyermeket az élethez való jog. Hogy a méhen belüli időszakban elvehető-e a magzat élete, arról az államok maguk döntenek. Egyes országokban még a születés pillanatában is kiolthatják a gyermek életét.

Keresztes Ilona az Együtt az Életért Egyesület alelnöke. Tizenegy éve alapította az egyesületen belül a Fiatalok az Élet Szolgálatában (FÉSZ) közösséget, amely a nevének megfelelően abban segíti a fiatalokat, hogy szegődjenek az élet szolgálatába, és vállalják, hogy tanulnak, és hogy megszólaljanak azok helyett, akik nem tudnak magukért kiállni, a méhen belül fejlődő babák ugyanis a világ legkisebb és legkiszolgáltatottabb tagjai, akiknek az élethez való joga a felnőttektől függ.

A FÉSZ és az Együtt az Életért Egyesület közös munkájával, Keresztes Ilona vezetésével létrejött az Egy Élet YouTube-csatorna, melynek kitűzött célja, hogy az élet titkaiba, védelmébe, a szerelem, a szexualitás, a gyermek születése és az élet összefüggéseibe beavassák elsősorban a fiatalokat.

A Katolikus Rádió Kép a tükörben című műsorában Keresztes Ilonával beszélget Szikora József június 17-én, szombaton 9.04-kor.

Forrás: Magyar Katolikus Rádió

Fotó: Emmer László/Képmás

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria