A hit és a tudomány párbeszéde – Szabadegyetem indul a Pázmány jogi karán

Kultúra – 2023. december 19., kedd | 15:26

Az Egyház társadalmi tanítása és a modern állam címmel indít három előadás-sorozatot 2024. január 11-étől a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kara (PPKE JÁK). A programok középpontjában a keresztény emberkép, a modern állam és az Egyház kapcsolata, valamint a béke és biztonság kérdése áll.

A hit és a tudomány kapcsolata évszázadok óta foglalkoztatja az emberiséget. A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen a katolikus tanítás egységes világmagyarázata találkozik a különböző tudományterületek által feltárt és képviselt tudományos igazságokkal. Ezért indítja el az egyetem jogi kara a Pázmány Szabadegyetem JÁK előadás-sorozatot, melynek célja, hogy helyet adva a hit és a tudomány párbeszédének, előképzettségtől, világnézettől, életkortól függetlenül minél szélesebb kört bevonjanak a hit és a tudomány kapcsolatáról való közös gondolkodásba.

A három, tíz-tíz alkalomból álló előadás-sorozat témakörei:

A keresztény emberkép az emberi jogok tükrében
január 11. és március 14. között csütörtökönként 16.30-tól 18 óráig

Az Egyház és a modern állam
január 19. és április 5. között péntekenként 14.15-től 15.45-ig

Béke és biztonság
január 12. és március 8. között péntekenként 16.45-től 18.15-ig.

A kurzusokon bárki részt vehet, aki bővíteni szeretné ismereteit napjaink aktuális és kiemelkedő jelentőségű, elsősorban jogi, közéleti és gazdasági kérdéseiben a katolikus társadalmi tanítás, valamint a jog- és államtudomány elméleti és gyakorlati szemszögéből.

Az előadások személyesen látogathatók a PPKE JÁK belvárosi épületében (Budapest VIII., Szentkirályi utca 28.), vagy online követhetők.

Az előadás-sorozat látogatása, illetve online követése ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melynek eljárási díja előadás-sorozatonként 5000 forint.

Bővebb tájékoztató és jelentkezés ITT.

Forrás: Pázmány Péter Katolikus Egyetem

Fotó: PPKE JÁK Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria