A Szent István-bazilikában mutatják be Szarka Tamás keresztény tematikájú alkotását

Kultúra – 2020. szeptember 28., hétfő | 10:40

Mise a legüldözöttebb vallásért címmel budapesti ősbemutatót láthat és hallhat a közönség október 17-én a Szent István-bazilikában. A mű Szarka Tamás Kossuth-díjas énekes, zeneszerző alkotása.

A nagyközönség a művet Szarka Tamás és zenekara előadásában hallgathatja meg Budapesten. Ezt követően az előadást a tervek szerint az ország több helyszínén is bemutatják – hangzott el az M1 aktuális csatorna szeptember 21-i műsorában.

Szarka Tamás a műsorban elmondta: a koncert vendége lesz Miklósa Erika koloratúrszoprán, és a tervek szerint a Magyar Állami Operaház kórusa is közreműködik majd. Az előadással az volt a szándéka, hogy népszerűsítse a katolikus kultúrát, a hívő emberek menjenek be a templomba, forduljanak egymás felé, így erősítsék egymást ezekben a nehéz időkben.

Beszélt arról is, hogy terveik szerint négy-öt állomásos lesz a turné, amit a járványügyi szabályok betartásával rendeznek meg. A koncerteket az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta, ezért azok ingyenesek lesznek, viszont a részvétel regisztrációhoz kötött – mondta Szarka Tamás.

Forrás: MTI

Fotó: Wikimedia Commons

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria