Az ajaki plébánia udvarán látható a „Magyarország legszebb betleheme” pályázat különdíjas alkotása

Kultúra – 2020. december 20., vasárnap | 16:25

A Magyar Turisztikai Ügynökség és a Hungarofest Nonprofit Kft. által szervezett „Magyarország legszebb betleheme 2020” pályázaton különdíjat nyert a Trella Erik fafaragó mester műveivel ékesített betlehem, melyet advent harmadik vasárnapján, december 13-án áldott meg az ajaki római katolikus plébánia udvarán Gáspár Mátyás plébános és Zuró József görögkatolikus parókus.

Az eseményen részt vett Ragány Adrienn, Ajak város polgármestere, Trella Erik felvidéki fafaragó mester és a sajtó munkatársai. A világjárvány miatt a hívek nem lehettek jelen.

Gáspár Mátyás beszédében elmondta, hogy 2016-tól ismeri a mestert, majd méltatta munkásságát. Trella Erik több szakrális műve is megtalálható az egyházközségben. Az általa készített feszületet a szentélyben helyezték el; a Mária Légió imaközösség számára készült Mária-domborművet ünnepeken körmeneteken viszik a hívek. Idén a Könnyező Szűz Mária és a Máriás lány szobrát faragta meg a mester az ajaki egyházközségnek diófából, melyek a plébánia udvarát díszítik, immár pedig a szabadtéri betlehem fényét emelik a munkái.

A plébános ezután felkérte Zuró József atyát, áldja meg a betlehemet.

Az áldást követően Ragány Adrienn polgármester Ajak lakói nevében megköszönte Trella Erik fafaragó mesternek, hogy idén a város büszkélkedhet ezzel a csodálatos alkotással.

Forrás: Római Katolikus Egyházközség Ajak; Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: Hasulyóné Rutkai Éva

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria