Hozsanna és taps – Fiatalok dicsőítenek Hongkongtól Libanonig, Portugáliától Bosznia-Hercegovináig

Kultúra – 2020. április 20., hétfő | 20:18

Igazi világméretű hozsannára zendít rá a međugorjei Mladifest, Európa legnagyobb katolikus lelkigyakorlatának kórusa. A videót az Isteni Irgalmasság vasárnapján, április 19-én töltötte fel YouTube-csatornájára a Radio Medjugorje.

A međugorjei Mladifest Európa legnagyobb katolikus lelkigyakorlatává nőtte ki magát az utóbbi évtizedekben. Az augusztus elején évről évre megrendezett ifjúsági fesztiválon nemcsak a résztvevők érkeznek a világ valamennyi részéről, hanem a kórus és a zenekar tagjai is.

A mostani világjárvány idején több mint gesztusértékű, hogy az otthonmaradásra buzdítás jegyében zenés dicsőítő videót készítettek a korábban a fesztiválon már zenéjükkel vagy énekükkel szolgálók szereplésével. A Mladifesten sokszor felhangzó alleluját helyi és dél-koreai, francia, holland, hongkongi, ír, lengyel, libanoni, máltai, német, olasz, portugál, spanyol és szlovén fiatalok éneklik és kísérik zenéjükkel.

A bosznia-hercegovinai Mária-kegyhelyen tavaly augusztus 1. és 6. között harmincadszor rendezték meg az ifjúsági lelkigyakorlatot, ami már hosszú évek óta nem csak a fiatalok körében népszerű.

Videó és fotó: radiomedjugorje

Magyar Kurír
(asz)

Kapcsolódó fotógaléria