Ismét megrendezik a Újszövetség Maratont a székesfehérvári Vörösmarty Színházban

Kultúra – 2019. november 19., kedd | 19:00

Különleges adventi eseményre hívták meg a székesfehérvári Vörösmarty Színház, valamint a város keresztény felekezeteinek képviselői a székesfehérváriakat: december 1-jén, 14 órakor kezdődik a VIII. Újszövetség Maraton. A programról november 15-én tartottak sajtótájékoztatót a színházban.

Advent első vasárnapján ismét lehetőség lesz a világ egyik legnagyobb szellemi-lelki kincsének, a Bibliának a közvetítésére. Idén a program megújult formában zajlik: rövidebb, egyben koncentráltabb, személyesebb és családiasabb lesz.

Korábban az elejétől a végéig felolvasták az Újszövetséget, idén a Vörösmarty Színház nagyszínpadán az önkéntes jelentkezők részleteket olvashatnak fel a négy evangéliumból, melyek átfogóan bemutatják Jézus életét – mondta el Szikora János igazgató, aki arról is tájékoztatott, hogy idén a Maratonhoz kapcsolódóan rajzpályázatot hirdettek a helyi általános és középiskolákban. Az alkotásokkal Jézus életének legfontosabb eseményeit illusztrálják majd a felolvasás ideje alatt. Az országosan is egyedülálló programon közreműködnek a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium diákjai is.

A VIII. Újszövetség Maraton részleteit az egyházi vezetőkkel egyeztetve állították össze. Spányi Antal megyéspüspök a sajtótájékoztatón megköszönte Szikora Jánosnak, hogy hűségesen megvalósítja eredeti terveit igazgatósága alatt, és hét éve megszólalhat a Biblia a teátrumban. „Ez a program mindenképpen gazdagítja az itt élő emberek életét, és megérint mindenkit az adventi készület időszakában” – mondta a főpásztor.

Fehér Károly nyugalmazott evangélikus lelkész, esperes is köszönetét fejezte ki, mint fogalmazott, a színház e programmal egy olyan ügyet szolgál, amely az egész világnak és minden közösségnek szól. „Krisztus életének eseményei és szavainak elhangzása tágabbra nyitják a kapukat az emberek lelkében.”

Szász Zoltán református lelkész a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: Isten igéje nem ünnepi torta, hanem mindennapi kenyér. Bár az esemény ünnepnek számít, de a „Thália templomában” felolvasott Isten igéje mag, amely minden ember szívébe eljuthat és gyümölcsöt teremhet.

A sajtótájékoztatón elhangzott még, hogy december 1-jén 14 órától a gyerekeket Kerkay Rita és Varga Lili színművésznők várják, kézműves-foglalkozással és betlehemkészítéssel.

A Vörösmarty Színház honlapján november 19., keddtől megtekinthetők az olvasási időpontok, melyekre személyesen lehet bejelentkezni a színház előcsarnokában felállított regisztrációs pultnál hétköznapokon 12 és 18 óra között. További információ telefonon kérhető: 22/503-503.

Várják családok, baráti közösségek jelentkezését is a felolvasásra, hogy elhangozzék az Élet Könyve a karácsonyi készület idején.

Forrás: Székesfehérvári Egyházmegye

Fotó: Kiss László/Vörösmarty Színház

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria