Rumini a Magyar Katolikus Rádióban

Kultúra – 2022. november 7., hétfő | 13:04

Milyen veszélyeket rejt a Ragacs-tenger? Miért alszanak el a hajósok a Batka-szigeten talált víztől? Hogyan lehet átjutni a Sárkány-szoroson? Minderre fény derül Berg Judit népszerű meseregény-sorozata, a Rumini első részében, amely november 7-én hallható a Magyar Katolikus Rádióban.

E részben Ruminit, az árva kisegeret hajójára, a Szélkirálynőre fogadja Bojtos Benedek kapitány, és miközben a Pelevári bazárba szállítanak árut, ezernyi veszéllyel és izgalommal kell szembenéznie a hajó legénységének.

A 2006-ban megjelent regény hangjáték-feldolgozása november 7. és 18. között kerül adásba a Magyar Katolikus Rádió Varázsdoboz című műsorában hétköznaponként 10:30-tól és 19:35-től.

A mese rádiós változata parádés szereposztással készült: Horváth Illés, Reviczky Gábor, Szatmári Attila, Csőre Gábor, Schnell Ádám, Takács Géza, Pál András, Pavletics Béla, Dunai Tamás, Kaszás Gergő, Fesztbaum Béla keltik életre Ruminit, Bojtos Benedeket, Balikót, Negrót és társait. A hangmérnök Horváth János, a dramaturg Harangozó Eszter, a rendező E. Román Kata volt, a hangjáték zenéjét Csepregi György szerezte.

A Varázsdoboz adásai fél éven belül visszahallgathatók a Magyar Katolikus Rádió honlapján, így akár egyben is meghallgatható a tíz rész a Rumini-rajongó kisgyerekek (és felnőttek) örömére.

Forrás: Magyar Katolikus Rádió

Fotó: Merényi Zita; Magyar Katolikus Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria