Újabb nemzetközi filmfesztiválon nyert díjat a Megszállottak

Kultúra – 2019. február 5., kedd | 13:44

Pozsgai Zsolt „Megszállottak” című filmje a dél-ázsai Aranykor Nemzetközi Művészfilm Fesztiválja (L'Age d'Or International Arthouse Film Festival, LIAFF) januári fordulóján a kritikusok díját nyerte el játékfilm kategóriában.

A Megszállottak a hitújító Kálvin János és a később szentté avatott jezsuita Loyolai Ignác találkozásáról szól. Pozsgai Zsolt filmje 2018-ban készült, a reformáció emlékéve alkalmából, a Reformáció Emlékbizottság és a közmédia támogatásával. Szereplői: Szabó Máté (Kálvin János szerepében), Lux Ádám (Loyolai Szent Ignác), Nagy Nati, Fésűs Nelly, Árpa Attila, Janik László, Quintus Konrád és Orosz Csenge; a film operatőre Kovács Claudia volt.

Az alkotás több nemzetközi filmfesztiválon bizonyult a legjobbnak, köztük Monacóban, Zürichben, Kalkuttában és Argentínában. A Megszállottak a venezuelai FICOCC (Öt Kontinens Nemzetközi Filmfesztivál) döntőjébe is bejutott; a filmmustrára öt kontinensről több mint százötven versenyművel neveztek az alkotók. A Megszállottak a legjobb európai filmként került a díjra esélyes öt alkotás közé.

Pozsgai Zsolt filmje a dél-ázsai Aranykor Nemzetközi Művészfilm Fesztiválja (L'Age d'Or International Arthouse Film Festival, LIAFF) januári fordulóján a kritikusok díját nyerte el játékfilm kategóriában. A független filmgyártást támogató nyugat-bengáliai megmérettetésre filmes szakemberek havonta jelölnek több kategóriába húsz-húsz filmet, amelyek közül minden mezőnyben egy-egy mű nyeri el a kategória díját; emellett az egyes kategóriákban egy különdíjat, a kritikusok díját és egy közönségdíjat is kiosztanak. Az egyes hónapok kategóriadíjasai közül kerül ki később az év legjobb alkotása minden kategóriában.

Forrás: MTI

Fotó: Színház.org

Videó: Youtube.com

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria