A 98 éves Paschalis nővér mindennap imádkozik a föld országainak békéjéért

Megszentelt élet – 2020. április 15., szerda | 16:54

A télen elszenvedett combnyaktörés sem törte meg Pálos M. Paschalis, a Boldogasszony Iskolanővérek rend tagja derűjét. Mindennap imádkozik a föld országainak békéjéért, és húsvéti üzenetet is küldött.

A Boldogasszony Iskolanővérek közössége Paschalis nővér ünnepi üzenetével és egy kis beszámolóval viszonozza az egykori tanítványok, jóbarátok imáját, érdeklődését, az eljuttatott figyelmességeket.

„A feltámadott Úr Jézus kegyelmével megújultan szívből kívánok Nektek áldott, boldog ünnepet!” – ez a mondat is mutatja, hogy Paschalis nővér, bár nagy szenvedésen ment át, és sok mindenről le kellett mondania a baleset következtében, mégis az Úr kegyelmébe kapaszkodva, békével a szívében és lelkében tölti mindennapjait. Korán reggel ébred, és elkezdi mondani a rózsafüzért, melyet lehetőleg naponta teljes egészében elimádkozik.

Van még egy sajátos imaformája is, melynek segítségével naponta az egész világért fohászkodik. Az irgalmasság rózsafüzérének fohászaival bejárja a földgolyót, és kéri a Mindenhatót, hogy a népek tapasztalják meg az ő irgalmas szeretetét. Először a szomszédos országokért imádkozik. Ezután kéri Istent, hogy a világon sehol ne legyen fegyvergyártás és fegyverkereskedelem. Külön imádkozik a két Koreáért és a Szentföld békéjéért. Ezután sorra veszi a kontinenseket: Afrikát, Ázsiát, Ausztráliát és a szigetvilágot, Európát, Észak-, Közép- és Dél-Amerikát. Külön megemlékezik azokról az indiánokról, akik másodrangú állampolgárnak számítanak a hazájukban. A világjárvány miatt nem mond külön imát, ebbe a régóta kialakított imádságba belefoglalja ezt a szándékot is.

Paschalis nővér, aki tavaly május 17-én ünnepelte 98. születésnapját, ezen kívül sokat hallgatja a rádió katolikus adásait, és keményen dolgozik, amikor jön hozzá a gyógytornász. Bár a kórházban azt mondták annak idején, hogy nem rehabilitálható, nővértársai, akik ismerik az ő kitartó természetét, ezt nem vették komolyan, és gyógytornászaik segítségével Paschalis nővér már eljutott odáig, hogy a tornaórán lassan elsétál járókerettel a folyosó végéig.

„Nagy ajándéknak tartjuk, hogy itt él közösségünkben. Jelenleg ő a rendtartomány legidősebb tagja. Köszönjük, és továbbra is kérjük az érte mondott imát, a szeretettel teljes rágondolásokat” – írják honlapjukon.

Forrás és fotó: Iskolanővérek.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria