Ahol az egyházközség közelebb kerülhet a társadalomhoz – Új közösségi terek a pasaréti ferenceseknél

Megszentelt élet – 2021. július 2., péntek | 18:11

Július 1-jével új közösségi ház nyitotta meg kapuit a budapest-pasarét Páduai Szent Antal-plébánia, vagy közismertebb nevén a pasaréti ferences templom szomszédságában. Az új épületben a környék egyházi, kulturális és családi programjai is helyet kapnak majd. 180 fős befogadóképességű, játszósarokkal ellátott előadóterem, kerthelyiség, valamint tetőterasz biztosítja a jó kihasználhatóságot.

Az intézményben egy kápolna, három hittanterem, egy 70 négyzetméteres sportterem is kialakításra került, illetve kiszolgáló helyiségek és raktárak is találhatók benne.

A ferencesek így már méltó helyet tudnak biztosítani a megszokott, térítésmentes plébániai programoknak, de ezzel párhuzamosan nyitni szeretnének az összes környékbeli lakos felé is.

A tervek között szerepel, hogy a ferences közösségi házban havonta szerveznek majd belépőjegyes, saját rendezvényeket is: a kisgyermekes délelőtti programok mellett üzleti reggelik, társadalmi témákat érintő beszélgetős estek, pódium- és színházi előadások, koncertek is várják majd az érdeklődőket.

A cél az, hogy minden korosztály értékes világi és egyházi programokat találhasson a maga számára Pasaréten.

A kápolna lehetőséget teremt a közösségek, hittancsoportok imádságára, szentmiséjére, és helyszíne lehet keresztelőknek, házassági jubileumoknak is.

A hittantermek jól felszereltek; összenyithatók, de egymástól függetlenül is használhatók. A sportterem gyermek-, idős- és kismamatornára egyaránt alkalmas, ahogyan balettre vagy aktív testmozgásra is.

A hármas, hangszigetelt osztású, egymástól függetlenül használható terek kialakítására is alkalmas, a kor igényeinek megfelelő felszereltséggel rendelkező előadóterem konferenciák, összejövetelek megtartására is kiváló lehetőséget biztosít.

„Egy hely, ahol mindenki a Közösség része lehet. Egy hely, ahol a pandémia után minden korosztály újra találkozhat. Egy hely, ahol az egyházközség közelebb kerülhet a társadalomhoz” – olvasható a Pasaréti Közösségi Ház honlapján.

Forrás és fotó: Pasaréti Közösségi Ház

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria