Átadták a szegedi Szent Őrangyalok Óvoda épületét

Megszentelt élet – 2019. szeptember 9., hétfő | 10:38

A Magyar Katolikus Egyház, a Boldogasszony Iskolanővérek szerzetesrend, a kormány és sok jó szándékú segítő összefogásával készült el a szegedi Szent Őrangyalok Óvoda épülete – közölte Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szeptember 4-én a Tisza-parti városban.

A Boldogasszony Iskolanővérek magyarországi tartománya által fenntartott szegedi Karolina-iskola 850 diák oktatását-nevelését végzi, falai között a kezdetek óta óvoda is működik, jelenleg az intézményegységbe 125 gyermek jár. Az óvoda régi épületének állapota leromlott, ezért a fenntartó új épület megépítése mellett döntött.

A teljes beruházás költsége megközelítette a 820 millió forintot, amelynek nagyobb részét – 450 millió forintot – a magyar állam biztosította. Az építkezés tavaly júniusban a régi épület elbontásával kezdődött, és néhány napja fejeződött be az udvar rendezésével. Szeptember 4-én délután az új épület 250 négyzetméteres nagytermében tartott ünnepség keretében avatták fel az óvodát.

Az óvoda igazgatójának rövid köszöntője után Lobmayer M. Judit, az intézményt fenntartó Boldogasszony Iskolanővérek magyarországi tartományfőnöke egy kedves történetet mesélt el a színes pólókba öltöztetett óvodásoknak, amely az őrangyalokról szólt.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára rövid megnyitóbeszédében idézett az iskolanővérek szabályzatából, az emberekben rejlő tehetség kibontakoztatásáról, majd kiemelte, minden gyermek ajándék és lehetőség, amiért hálásnak kell lennünk.

Két iskolás és zenetanáruk fagottjátékkal kedveskedett az óvodásoknak, majd a nemzeti színű szalag átvágása után Kondé Lajos, a szegedi dóm plébánosa megáldotta az óvoda épületét.

A Karolina Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium szerdán felavatott Szent Őrangyalok Óvodáját a legkorszerűbb épületgépészeti megoldásokkal szerelték fel, így a kiváló óvodapedagógusok és a szeretetteljes légkör mellett a tárgyi feltételek is adottak a korábban megkezdett minőségi nevelőmunka folytatásához. Az új óvodaépülettel, megszépült udvarral és az öt óvodai csoporttal kiegészült Karolinába mostantól csaknem ezer gyermek jár.

Az épület tervezője Kocsis György, kivitelezője a mórahalmi Bauszer Kft. volt.

Forrás: MTI, Délmagyar.hu

Fotó: MTI

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria