Hogyan ünnepelhetjük másképp március 15-ét? – A szociális testvérek lélekmelegítő kezdeményezése

Megszentelt élet – 2020. március 13., péntek | 21:45

Alábbiakban a Szociális Testvérek Társulata kezdeményezését adjuk közre.

Mint tudjátok, a járványveszélyre tekintettel a március 15-i rendezvények elmaradnak. Ez teljesen érthető, jogos intézkedés, véleményünk szerint is fontos minden emberi elővigyázatosságot megtenni, ami rajtunk múlik, társadalmi felelősséget vállalni.

Viszont a nemzeti ünnepek fontos állomások, ÜNNEPEK, amikor meg tudunk állni, ránézni arra, hogy kik vagyunk, mi a hivatásunk, merre tartunk. Nehéz helyzetek idején talán még fontosabb, hogy ne csak a nehézségre, veszélyre nézzünk, hanem Istenre, és az Ő szemében meglássuk valódi identitásunkat személyesen és nemzeti szinten is.

Ezért arra hívunk Benneteket, hogy MÉGIS ünnepeljük március 15-ét, csak MÁSKÉPP:

Keress valakit, akit fel tudsz hívni telefonon, Skype-on, vagy persze akivel amúgy is együtt laksz.

Keressetek időt egymással a VIRTUÁLIS TÉRBEN március 15-én, öltöztessétek ünneplőbe a szíveteket, és nézzetek az ÚRra.

Tegyetek bármit, amire ez a helyzet hív Benneteket, de íme néhány ötlet hozzá:

– köszönjétek meg az ÚRnak magyarságotokat és keressétek, hogy mit jelent az Ő szemében a magyarság;

– imádkozzatok Magyarországért, a magyarságért ebben a kritikus helyzetben – vezetőkért, védelemért, küldetésünk beteljesítéséért, megtérésért, Krisztus egyetemes egyházáért, stb. –, amiért jónak látjátok;

– hisszük, hogy az Úr közbenjárásra hív minket Európáért, és kulcsszerepe van a mi imánknak Európa megtérése szempontjából – imádkozzunk tehát Európáért is ebben a kritikus helyzetben: gyógyulásért, megtérésért, a vezetőkért, az egyházért, stb.

– hallgassatok meg egy értékes tanítást a magyarságról vagy az ünnepről együtt, lehet, hogy a tévében is lesz ünnepi műsor, majd beszélgessetek róla, és imádkozzatok ez alapján. Ajánljuk Molnár Imre tanítását a 2014-es Imádság Háza Konferencián.

Találkozzunk virtuálisan, és emeljük lelkünket ünnepben az Isten elé, hogy kiemelhessen a félelemből az Ő távlataira, terveire! A Facebookon is lehet csatlakozni ehhez a kezdeményezéshez.

Forrás és fotó: Szociális Testvérek Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria