Jelenits István piarista szerzetes egészségi állapota lassú javulásnak indult

Megszentelt élet – 2023. augusztus 11., péntek | 16:35

A Piarista Rend Magyar Tartománya arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy Jelenits István atya állapota a kórházi kezelésének köszönhetően lassan bár, de javulásnak indult. Az alábbiakban a rend augusztus 11-én kiadott közleményét olvashatják.

Szeretettel tájékoztatunk minden érdeklődőt, hogy Jelenits tanár úr állapota lassú javulásnak indult. Mint bizonyára sokan tudják, július közepén egy tervezett rutinműtétre ment kórházba, amelyből néhány nap alatt fel is épült.

Július végén sajnos Tanár úr agyvérzést kapott, amellyel ismét kórházba került. Kezelőorvosai az első vizsgálatok után bizonytalanok voltak abban, hogy Tanár úr járóképessége javulni fog-e.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a rengeteg imát, amelyek minden bizonnyal nagy segítséget jelentenek Tanár úr gyógyulásában.

Örömmel osztjuk meg, hogy minden előrejelzést megcáfolva Tanár úr állapota lassú javulásnak indult. Továbbra is kórházi kezelésre szorul, és felépülése hosszú ideig fog tartani. Fizikai gyógyulása komoly szakorvosi ellátást igényel, így látogatókat a kórházban nem tud fogadni.

Nagy szeretettel kérünk mindenkit, hogy imáinkkal támogassuk Jelenits tanár úr gyógyulását!

A rendtartomány vezetősége tájékoztatást fog adni, amint Tanár úr állapotában újabb változás történik.

Bízva Isten gondviselő szeretetében és Kalazanci Szent József közbenjárást kérve, imádsággal:

Zsódi Viktor Sch.P.
tartományfőnök

Forrás: Piarista Rend Magyar Tartománya

Fotó (archív): Merényi Zita

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria