Ó, bárcsak széttépnéd az egeket, és leszállnál! – Adventi készület az erdélyi szociális testvérekkel

Megszentelt élet – 2020. november 26., csütörtök | 11:21

Adventi hétfő estéken 18 és 20 óra között a Szociális Testvérek Társaságának erdélyi kerülete online imaalkalmat kínál azoknak, akik nem idegenkednek attól, hogy az internetes térben találkozzanak. A Visio Divina – adventi várakozások Izajással című programsorozat mottója: „Ó, bárcsak széttépnéd az egeket, és leszállnál!” (Iz 63,19)

A szociális testvérek várják azokat is, akiknek a járványügyi korlátozások miatt talán nincs is lehetőségük a személyes közösségi imádságra.

Az alkalmakat Farmati Anna, Gábor Csilla és Homa Ildikó testvérek vezetik, a találkozások zárt csoportban, Zoom alkalmazáson keresztül történnek majd. A linket azoknak küldik el, akik az ITT ELÉRHETŐ jelentkezési lap kitöltésével jelzik szándékukat.

Jelentkezni advent első vasárnapja, november 29. déli 12 óráig lehet.

Egy alkalom a következőképpen épül fel: rövid bejelentkezés, a téma bemutatása, képpel kísért imádság – ebben 20 perc csend –, megosztás, záróima. A témák egymásra épülnek, ezért kívánatos a rendszeres részvétel. Az első alkalommal ismertetett útmutatások nem hangzanak el minden alkalommal.

Mivel a megosztás kisebb csoportokat igényel, az alkalmak második része, ha szükséges, párhuzamos csoportokban zajlik. Amennyiben ez a résztvevőknek megfelelőbb, a szociális testvérek fel tudnak ajánlani egy csütörtök esti alternatív időpontot is – három alkalommal.

A találkozás bár online térben zajlik, mégis valós. Ahhoz, hogy ebben a térben biztonságban érezzék magukat a résztvevők, be kell tartaniuk bizonyos szabályokat. Fontos például, hogy a programban való részvétel idejére a jelentkező tudja biztosítani a maga és a csoport számára is a csendet és a diszkréciót (vagyis a résztvevőkön kívül más ne hallja a beszélgetést).

Forrás és fotó: Szociális Testvérek Társasága erdélyi kerülete Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria