Új képzések indulnak az Emberi Méltóság Stratégia keretében a szerzetesi iskolákban

Megszentelt élet – 2022. szeptember 15., csütörtök | 13:59

A Magyarországi Szerzetes-elöljárók Konferenciáinak Irodája (MSZKI) Emberi Méltóság Stratégiája keretében az idei tanévben is elindítják az Add, hogy lássak! elnevezésű Bartimeus-képzést, ami az emberi méltóság témájában való párbeszédet segíti.

Az MSZKI Emberi Méltóság (EM) Stratégiája 2021 óta szolgálja a magyar szerzetesi körben az emberi méltóság ügyét. Ennek megfelelően hirdetnek képzéseket és adnak támogatást a bántalmazások megelőzésében szerzetesi fenntartású közösségek és intézmények számára. Képzési kínálatukban a diákoktól kezdve a tanárokon és segítő szakembereken át a vezető pozíciókban lévőkig mindenki megtalálhatja a számára értékes tartalmakat és szolgáltatásokat.

Az EM Stratégia keretében az idei tanévben is elindul az Add, hogy lássak! elnevezésű Bartimeus-képzés, ami a témában való párbeszédet segíti. Idén az előadók a biblikus emberképből kiindulva a gyermeki jogokon át ismertetik meg a résztvevőkkel a bántalmazás pszichológiai és pszichoszociális oldalait, majd egyházjogi szempontokkal bővíthetik a résztvevők a tudásukat. Az utolsó előadáson a kelet-közép-európai helyzet megismerésével tágabb szemszögből lehet rálátni az Egyház helyzetére a bántalmazások területén.

A képzésre hazai és nemzetközi előadók közreműködésével kerül sor, havonta egy hétköznap (általában szerda) este kétórás ingyenes webinárium formájában.

A képzésre ITT lehet jelentkezni.

Az EM Stratégia az Add, hogy lássak! elnevezésű Bartimeus-előadás-sorozaton kívül többféle képzést nyújt, amelyek egy része személyes jelenléttel, más része online formában valósul meg, változatos témákban (pl. a tanári kiégés megelőzése, az online bántalmazás megelőzése, megoldásfókuszú szemlélet).

A képzési kínálat a www.emberimeltosag.hu honlapon érhető el.

Forrás és illusztráció: MSZKI EM Stratégia

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria