Vasmiséjét ünnepelte Gaál Jenő verbita szerzetes

Megszentelt élet – 2019. szeptember 6., péntek | 9:52

A Vas megyei Sorkifaludon ünnepelte pappá szentelésének 65. évfordulóját szeptember 1-jén Gaál Jenő verbita szerzetes, a Cursillo mozgalom magyarországi meghonosítója.

Gaál Jenő Kemenesmagasiban született 1929-ben, gyermekkorát Sorkifaludon töltötte. Az elemi iskolát elvégezve belépett az Isteni Ige Társaságába, 1954-ben szentelték pappá. Argentínában, majd Paraguayban szolgált, itt ismerkedett meg a Cursillo mozgalommal, amit 1989-es hazatérése után Magyarországon is meghonosított.

Vasmiséjén a Cursillo számos tagja is megjelent, valamint a Mária Út Egyesület és a Mária Rádió munkatársai, akik élőben közvetítették az ünnepi szentmisét.

Székely János szombathelyi megyéspüspök prédikációjában Gaál Jenő szolgálatát méltatva kifejtette, magasztos hivatás, lelki öröm szolgálni Istent egy ilyen hosszú életen át. Jenő atya ezt tette, a fél világot bejárva. Életének nagy részében Paraguayban dolgozott. A főpásztor beszélt a jubiláns paraguayi misszióban elért eredményeiről, valamint arról az időről, amikor hazahívták, hogy szülőföldjén segítsen. Székely János kiemelte a Cursillo fontosságát, melynek célja, hogy Magyarország újra Mária országa legyen.

A szentmise végén elhangzott köszöntőkben kegyelmi áldást kértek Gaál Jenő hosszú életútjára. Ezt követően a jubiláns az eredményeket Isten kegyelmének tulajdonítva megköszönte a részvételt az ünnepen, és elköszönt templomától, a hívektől és a településtől, ahol felnőtt.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria